Principele Radu la Summit-ul Marmara 2019

La invitația Fundației Grupului Marmara, Alteța Sa Regală Principele Radu s-a aflat la Istanbul, în zilele de 6 și 7 februarie 2019, pentru a lua parte la cel de-al XXII-lea Summit economic euro-asiatic Marmara.

A fost prima vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2019.

În prima zi a întâlnirii la nivel înalt, Principele Radu s-a adresat adunării cu o alocuțiune pe tema “Răspunderea noastră pentru un viitor stabil și predictibil”.

La summit au fost prezenți 300 de participanți din 40 de țări, printre care șefi de stat și de guvern, președinți și membri ai parlamentului, miniștri, lideri religioși, analiști politici, reprezentanți ai mediului de afaceri, scriitori, ziariști și reprezentanți ai unor organizații internaționale.

Principele Radu a participat pentru prima oară la lucrările “Summit-ului Marmara” în anul 2007. Lucrările summit-ului din acest an dezbat teme precum responsabilitățile liderilor pentru viitorul societăților noastre, globalizare, sănătate, migrația, populismul, precum și rolul religiior în societatea de astăzi.

Printre personalitățile prezente la ce-a de-a XXII-a ediție a summit-ului se numără Excelențele Lor dl Abdullah Gül, președintele Turciei (2007-2014), dl George Ivanov, președintele Macedoniei, profesor Emil Constantinescu, președintele României (1996-2000), dl Valders Zatlers, președintele Letoniei (2007-2011), dl Stjepan Mesic, președintele Croației (2000-2010), dl Bujar Nishani, președintele Albaniei (2012-2017), dl Petru Lucinschi, președintele Republicii Moldova (1997-2001), Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I și dr. Erhard Busek, vice-cancelar al Austriei (1991-1995).

19 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu

  Da, este cea de a XIII-a participare a Altetei Sale Regale Principelui Radu la acest Summit. Importanta dezbaterilor problemelor specifice zonei Balcanilor este de maxima importanta pentru noi toti. Alteta Sale este un contributor de exceptie in cadrul acestor dezbateri, iar experienta Sa in domeniu, dublata de inteligenta si concizia discursului, dar si de diplomatia, si tactul Sau sunt tot atatea garantii ale succesului prezentei Romaniei la acest important eveniment.

 2. Viorica Mwais

  Despre Regalitatea care deschide usi, Regele Simeon al II-lea al Bulgariei, amintea:

  “… E aproape inevitabil sa ajungi in anumite cercuri influente din lumea business-ului, ori din lumea politica si sa nu spui ceva pozitiv despre propria ta tara. Cand facem asta programat, efectul este enorm.”

  Va multumim, Alteta Voastra Regala!

 3. Liliana Sora

  Respect şi admiraţie pentru ASR Principele Radu , un simbol al demnităţi şi identităţii umane, pentru că se identifică cu aspiraţiile şi identitatea naţiunii, jucând un rol semnificativ în consolidarea şi stabilitatea a tot ceea ce este drept şi benefic pentru popor .Trăiască Familia Regală !
  ” Patria se sprijină pe fiii ei precum coroana unui pom pe tulpina şi rădăcina lui ”, spunea Barbu Ştefănescu Delavrancea

 4. Pingback: Vizita Principesei Maria în Belgia | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 5. Pingback: Vizita Principelui Radu în Republica Azerbaidjan | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 6. Pingback: Majestatea Sa Margareta la Palatul Elysée și la Quai d’Orsay | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 7. Pingback: A început vizita regală în Danemarca | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 8. Pingback: Majestatea Sa a fost primită de Regina Danemarcei | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 9. Pingback: Vizita Principesei Maria la tabăra de refugiați sirieni din Turcia | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 10. Pingback: Vizita Principesei Maria la tabăra de refugiați sirieni din Turcia -

 11. Pingback: Vizită regală la Madrid | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 12. Pingback: Vizită regală la Ankara și Istanbul | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 13. Pingback: Vizita Principesei Maria în Marea Britanie | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 14. Pingback: Vizita Principesei Maria în Austria | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 15. Pingback: Vizită regală în Olanda | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 16. Pingback: Vizită regală la Paris | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 17. Pingback: Vizită regală în Republica Armenia | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 18. Pingback: Vizită regală la Londra, 4-6 decembrie 2019 | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 19. Pingback: Vizită regală la Geneva, 8-12 decembrie 2019 | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28723668
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate