Vizita regală în Olanda, prima zi

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au început astăzi, miercuri, 9 octombrie 2019, o vizită cu caracter public în Regatul Țărilor de Jos. Vizita va dura trei zile și se va desfășura în orașele Haga și Breda.

Este a douăsprezecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2019, după vizita Principelui Radu la Istanbul (februarie), cea a Principesei Maria la Bruxelles (februarie), a Principelui Radu în Azerbaidjan (martie), după vizitele Custodelui Coroanei și Principelui Radu în Franța și Danemarca (aprilie) și Luxemburg (mai), după vizita Principesei Maria în taberele de refugiați sirieni din Turcia (mai), după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie), în Turcia (septembrie) și vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria (septembrie).

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au sosit la Aeroportul Schiphol din Amsterdam în după-amiaza de marți, 8 octombrie, unde au fost întâmpinați de Excelența Sa doamna Brândușa Predescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Haga. Au fost prezenți diplomați ai misiunii României.

Miercuri, 9 octombrie, în cursul dimineții, Custodele Coroanei și Principele Radu au fost oaspeții Crucii Roșii olandeze. Majestatea Sa, președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, a fost întâmpinată de doamna Marieke van Schaik, secretar general al organizației naționale a Țărilor de Jos. Au fost discutate legăturile bilaterale dintre țările noastre în domeniul Crucii Roșii și posibile proiecte de viitor. Au luat parte la dialog Majestatea Sa și Principele Radu, ambasadoarea României, ES dna Brândușa Predescu, Marieke van Schaik, secretar general al The Netherlands Red Cross, Juriaan Lahr, șeful Departamentului Internațional și Marquerite Patiwae, șeful Departamentului Dezvoltare și Fundraising.

Cuplul regal a vizitat în după-amiaza zilei de 9 octombrie Institutul Clingendael. Acolo, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au fost întâmpinați de dl Ron Ton, directorul institutului, și de dl Peter Haasbroek. A participat la eveniment ambasadoarea României, Excelența Sa dna Brândușa Predescu.

Majestatea Sa a ținut un discurs cu tema „A European Union of Cohesion and Solidarity: Romania’s contribution”. De la aceeași tribună, în anul 2002, Regele Mihai I a ținut un discurs în favoarea integrării României în NATO. La final, Custodele Coroanei și Principele Radu au purtat un dialog cu participanții la eveniment, apoi au luat parte la o recepție oferită de gazde, în prezența tuturor participanților.

Discursul s-a bucurat de o foarte numeroasă asistență și a fost primit cu multă căldură și admirație de către cei prezenți. Printre personalitățile care au luat parte la conferință și dialog s-au numărat doi foști miniștri de externe ai Olandei, oameni politici, repezentanți de frunte ai societății civile, ziariști, precum și reprezentanți ai comunității românești.

Sosirea la Aeroportul Schiphol din Amsterdam

La Crucea Roșie olandeză

La Institutul Clingendael

©AGERPRES Silviu Matei

13 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Va uram mult succes, Majestatea Voastra, in implinirea tuturor obiectivelor stabilite cu ocazia vizitei in Olanda. Stim ca intreg spectrul preocuparilor si eforturilor Majestatii Voastre si a tuturor Membrilor Familiei Regale sunt indreptate catre bunastarea tarii si a noastra. Va suntem profund recunoscatori.

 2. Adrian says:

  Interesant, însa nicio întâlnire privată cu familia regală olandeză? Probabil acest fapt spune multe despre importanța acordată României.

 3. Răspuns dlui Adrian says:

  Domnule Adrian, nu trageți concluzii pripite. Întâlnirile cu Familiile Regale, în cadrul vizitelor publice, nu se anunță niciodată în avans, ci doar ulterior. Secretariatul Regal

 4. Viorica V. M. says:

  – Suntem alaturi de Casa Regala a Romaniei si in aceasta importanta misiune.
  .
  Multumiri si Excelenței Sa doamnei Brândușa Predescu, ambasadoarea extraordinara și plenipotențiara al României la Haga pentru sprijinul Domniei sale in reusita acestei Vizite Regale!

 5. Alexandru says:

  Majestatea Sa Regina Margareta a Romanilor, Alteta Sa Regala Principele Radu, impreuna cu Familia Regala a Romaniei dovedesc, cu fiecare vizita externa intreprinsa pentru promovarea intereselor fundamentale ale Romaniei, ca sunt cei mai eficienti diplomati aflati in serviciul Tarii!
  Cu aceasta ocazie, fac inca o data un apel catre Parlamentul Romaniei si, in special catre Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, sa reia sedintele (din pacate, au existat doar doua in aceasta sesiune parlamentara) si sa grabeasca adoptarea proiectului de lege privind infiintarea Institutului “Regele Mihai I”. Este in interesul nostru, al tuturor, sa dispunem de un mijloc eficient care sa ajute Familia Regala in indeplinirea misiunilor diplomatice care ii sunt incredintate.

  Va multumesc!

  Traiasca Majestatea Sa Regina Margareta si Familia Regala a Romaniei!
  Nihil Sine Deo!

 6. […] Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Radu au început miercuri o vizită cu caracter public în Regatul Țărilor de Jos. Vizita va dura trei zile și se va desfășura în orașele Haga și Breda, potrivit RomaniaRegala.ro. […]

 7. Suntem bucuroși și de această nouă vizită regală, atât de importantă.
  Mulțumesc și pentru răspunsul atât de prompt dat de Secretariatul regal neclarității (?) d-lui Adrian.

 8. Popescu Cristina-Adriana says:

  Felicitări Familiei Regale a României! Suntem mândri!

 9. […] Este a treisprezecea vizită a Familiei Regale din anul 2019, după vizita Principelui Radu la Istanbul (februarie), cea a Principesei Maria la Bruxelles (februarie), a Principelui Radu în Azerbaidjan (martie), după vizitele Custodelui Coroanei și Principelui Radu în Franța și Danemarca (aprilie) și Luxemburg (mai), după vizita Principesei Maria în taberele de refugiați sirieni din Turcia (mai) și după vizita Principelui Radu la Madrid (iunie), după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie) și în Turcia (septembrie), după vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria (septembrie) și după vizita Custodelui Coroanei și a Principelui Radu în Olanda (octombrie). […]

 10. […] și Austria (septembrie) și după vizitele Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu în Olanda și Franța […]

 11. […] Britanie și Austria (septembrie), după vizitele Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu în Olanda și Franța (octombrie) și după vizita Principelui Radu în Armenia […]

 12. […] Britanie și Austria (septembrie), după vizitele Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu în Olanda și Franța (octombrie), după vizita Principelui Radu în Armenia (octombrie) și după vizita […]

 13. […] și Austria (septembrie) și după vizitele Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu în Olanda și Franța […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50386977
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate