Vizita Principesei Maria în Marea Britanie

În perioada 19-21 septembrie 2019, Alteța Sa Regală Principesa Maria a efectuat o vizită cu caracter public în Marea Britanie.

A fost a zecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2019, după vizita Principelui Radu la Istanbul (februarie), cea a Principesei Maria la Bruxelles (februarie), a Principelui Radu în Azerbaidjan (martie), după vizitele Custodelui Coroanei și Principelui Radu în Franța și Danemarca (aprilie) și Luxemburg (mai), după vizita Principesei Maria în taberele de refugiați sirieni din Turcia (mai) și după vizita Principelui Radu la Madrid (iunie) și după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie) și în Turcia (septembrie).

Vizita Principesa Maria în Marea Britanie a avut loc la invitația Fundației “Children in Distress – Copii în Dificultate”, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale.

Fundația funcționează ca sucursala din România a Fundației ”Children in Distress” din Marea Britanie și desfășoară programe de asistență și protecție pentru mai multe categorii de copii: cu dizabilități, cu boli cronice în fază terminală, infectați cu HIV/SIDA, copii cu risc de abandon familial și școlar.

Principesa Maria a vizitat Riddlesdown Collegiate din Surrey și St. Lawrence Church of England Primary School din Kent unde învață elevi din ciclul primar și gimnazial.

Cele două școli susțin campania“Love in a box” a Fundației, având un mare sprijin din partea elevilor în derularea acestei campanii umanitare.

Principesa Maria a cunoscut elevii și profesorii celor două școli, care i-au prezentat Alteței Sale Regale activitățile, metodele de predare precum și sălile în care se desfășoară cursurile.

Un moment deosebit al vizitei l-a constituit evenimentul aniversar al Fundației, la 30 de ani de la fondare, găzduit de Institutul Cultural Român din Londra. Evenimentul a avut loc în prezența unui mare număr de participanți, reprezentanți ai societății civile din Marea Britanie și membri ai comunității românești. Au luat cuvântul Principesa Maria, doamna Valentina Zaharia, director executiv al Fundației, precum și doamna Magda Stroe, director ICR Londra. Evenimentul s-a încheiat cu recitalul susținut de soprana de origine română Nelly Miricioiu.

Vizita la Riddlesdown Collegiate din Surrey

Vizita la St. Lawrence Church of England Primary School din Kent 

Evenimentul aniversar la ICR Londra

Fotografii © Fundația “Children in Distress – Copii în Dificultate”

7 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Sunt foarte multi “children in distress” in Romania, in Anglia si pretutindeni altundeva. Filiala din Romania are, neindoielnic, “their hands full” – adica are programul plin ‘pana peste cap’. In fiecare zi apar noi si noi probleme de rezolvat cu copii adusi in situatii disperate fie de abandon, sau de catre parinti inconstienti, incapabili sa-si faca datoria sau lipsiti de spirit parental, sau de autoritati incompetente, sau de saracie. Nu mai vorbesc de copiii cazuti prada pedofililor, violatorilor sau criminalilor (ultimul caz, cel de acum doua zile din Dambovita, cu fetita violata si ucisa de un olandez lasat de politie sa plece linistit din tara).

  Alteta Sa Regala Principesaa Maria are o foarte meritorie agenda plina, unde grija pentru cei aflati in situatii critice, fie ei copii sirieni, englezi sau romani, dar si animale in suferinta, se bucura de atentia si sprijinul Sau.

  Va multumim cu recunostinta, Alteta Voastra !

 2. Ama Panduru says:

  Principesa noastra Maria este o alinare. Pricipesele noastre sunt o alinare si o speranta. Multumim lui Dumnezeu pentru asta.

 3. […] (iunie), după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie), în Turcia (septembrie) și vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria […]

 4. […] după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie) și în Turcia (septembrie), după vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria (septembrie) și după vizita Custodelui Coroanei și a Principelui Radu în Olanda […]

 5. […] după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie) și în Turcia (septembrie), după vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria (septembrie) și după vizitele Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu în Olanda […]

 6. […] după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie) și în Turcia (septembrie), după vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria (septembrie), după vizitele Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu în Olanda […]

 7. […] după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie) și în Turcia (septembrie), după vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria (septembrie), după vizitele Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu în Olanda […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797564
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate