Majestatea Sa Margareta, primită la Senatul Republicii Franceze

În cursul dimineții de marți, 16 aprilie, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au fost oaspeții Palatului Luvru, unde s-au întâlnit cu domnul Jean-Luc Martinez, președintele Muzeului Luvru, precum și cu domnul Pierre Buhler, președintele Institutului Francez. A fost prezent la eveniment ambasadorul României în Franța, ES domnul Luca Niculescu, ambasadorul României la UNESCO, ES domnul Adrian Cioroianu, ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentanți ai Guvernelor României și Franței, precum și un numeros public.

Alături de oficialitățile franceze, Majestatea Sa și Principele Radu au luat parte la inaugurarea expoziției „Broderii de tradiție bizantină din România în secolele XV-XVII”. Expoziția, deopotrivă valoroasă și rară, a trezit admirație și interes în rândul specialiștilor și publicului.

Cu această ocazie, la Palatul Luvru a avut loc ceremonia de încheiere a Sezonului Cultural România-Franța, care, după patru luni bogate în evenimente culturale, se mută de la Paris la București. Majestatea Sa a fost așadar, prezentă, la celebrarea ultimei zile a sezonului. Începând cu ziua de joi, 18 aprilie, Bucureștiul găzduiește partea a doua a evenimentului care reunește culturile celor două țări.

După-amiază, Custodele Coroanei și Principele Consort au fost primiți la Palatul Luxembourg, sediul istoric al Senatului Republicii Franceze. Majestatea Sa a fost întâmpinată cu Garda de Onoare de către domnul Philippe Dallier, prim-vicepreședintele Senatului francez.

Prim-vicepreședintele Senatului Republicii și Custodele Coroanei au avut un amplu dialog pe teme legate de Uniunea Europeană, precum și dimensiunea economică, educațională, culturală și diplomatică a relațiilor bilaterale dintre Republica Franceză și România. Cei doi au discutat despre felul în care instituțiile statului român au fost create pe baze moderne și consolidate, cu sprijinul neîntrerupt al Franței, începând cu anul 1856. Majestatea Sa a subliniat faptul că Instituția Coroanei Române a fost fidelă relației cu Franța, la fiecare generație a Familiei Regale.

A doua zi a vizitei s-a încheiat cu dineul oferit de Ambasada României la Paris în onoarea Majestății Sale Margareta. Cu o sută de ani în urmă, dineul oferit Reginei Maria de ambasadorul român Victor Antonescu a avut loc în seara de 9 martie 1919, la reședința de atunci a României. Dineul oferit Majestății Sale Margareta de ambasadorul român Luca Niculescu a avut loc la Palatul Béhague, Reședința României de la Paris, în seara de marți, 16 aprilie 2019.

Printre invitații la dineu s-au aflat doamna Hélène Carrère d’Encausse, Secretar Perpetuu al Academiei Franceze, ambasadorul României la UNESCO, ES dl Adrian Cioroianu și domnul Henri Paul, fost ambasador al Franței la București.

Muzeul Luvru

Senatul Republicii Franceze, Palais du Luxembourg

Ambasada României la Paris

Fotografii de Daniel Angelescu

12 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu

  O vizita de maxima importanta atat din perspectiva istoriei relatiilor dintre Romania si Franta, cat si din cea a prezentului si viitorului acestor relatii in cadrul Uniunii Europene. Ambasada Romaniei la Paris este o adevarata bijuterie arhitectonica, cu o sala de spectacole/ activitati incapatoare si eleganta.

  Nu ma indoiesc ca ambasadorul nostru in Franta, E.S. Luca Niculescu, a folosit aceste facilitati pentru a onora corespunzator bogatia relatiilor diplomatice, culturale, economice, etc. dintre Romania si Franta, relatii atat de magistral sustinute de Majestatea Sa Margareta.

 2. Lucian Drîmbă

  Am privit cu scepticism activitatea Casei Regale , reducând-o – errare humanum est! – la o prezenta mai mult similară unei fundații.
  Respectul se câștiga , iar dovada cea mai buna și de netăgăduit este simplul fapt ca Majestatea Sa are aceste întâlniri pe care liderii efemeri ai Romaniei nici nu visează sa le aibă.
  Contestarea titlului de Majestate nu are nicio semnificație, devreme ce comportamentul este a unei persoane demne de acest apelativ.
  Dincolo de orice aspecte ceremoniale și de curtoazie , Șeful Casei Regale este invitat și prețuit ca o persoana oficială reprezentativa a țării noastre , la fel ca și vrednica de pomenire Regina Maria.
  Și acum întrebarea , de ce sa alegem in continuare persoane care vorbesc sau nu vorbesc dar au numitorul comun dovedit al inutilității și incompetentei?
  Nu am fost “ fan “ ca sa ma exprim mai neacademic, unei restaurații, dar , sincer când văd manifestarea unei normalității care ar trebui , in primul rând, sa țină de autoritatea Statului , mai ca ma întreb de ce nu am putea sa organizam un referendum și pe aceasta tema , ca tot , vezi doamne , așa deodată , și-a adus aminte cineva ca poporul este suveran!

 3. Mesaje FB

  Georgeta Juganaru
  Doamne ajuta!
  #
  Ioan Secrieru ONOARE ȘI RESPECT
  #
  Pan Ama ♥️♥️Majestate, oriunde mergeti, dragostea a patru generatii va insoti mereu.. patru generatii care v’au asteptat acasa..♥️♥️♥️
  #
  Pan Ama Va va insoti ca un scut, ca o amuleta.. Sunteti icoanita noastra secreta, scanteiuta noastra de speranta in iadul in care traim de atatea decenii. Eu nu stiu si nu pot sa fac altceva decat sa sper si sa va iubesc, oriunde ma duc ♥️ Si va asigur ca sunt multi ca mine..
  #
  Osan Monica Srl RESPECT SI ONOARE MAJESTATI SALE!.
  #
  Radu Georgescu ❤️
  #
  Conea Andreea Frumos dar acestă vizită e învăluită de tristețe . Felicitări
  #
  Cipriana Fabian Felicitări
  #
  Goia Mariana Buna dimineata!

 4. Pingback: Majestatea Sa a fost primită de Regina Danemarcei | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 5. Pingback: Vizita Principesei Maria la tabăra de refugiați sirieni din Turcia | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 6. Pingback: Vizită regală la Madrid | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 7. Pingback: Vizită regală la Ankara și Istanbul | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 8. Pingback: Vizită regală în Olanda | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 9. Pingback: Vizită regală la Paris | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 10. Pingback: 75 de evenimente regale omagiind Centenarul Marii Uniri și al Primului Război Mondial | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 11. Pingback: Vizită regală la Londra, 4-6 decembrie 2019 | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 12. Pingback: Vizită regală la Geneva, 8-12 decembrie 2019 | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 29276176
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate