Vizita Principesei Maria în Austria

Miercuri, 2 octombrie 2019, Alteța Sa Regală Principesa Maria a efectuat o vizită cu caracter public în Austria.

A fost a unsprezecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2019, după vizita Principelui Radu la Istanbul (februarie), cea a Principesei Maria la Bruxelles (februarie), a Principelui Radu în Azerbaidjan (martie), după vizitele Custodelui Coroanei și Principelui Radu în Franța și Danemarca (aprilie) și Luxemburg (mai), după vizita Principesei Maria în taberele de refugiați sirieni din Turcia (mai) și după vizita Principelui Radu la Madrid (iunie), după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie), în Turcia (septembrie) și vizita Principesei Maria în Marea Britanie (septembrie).

Principesa Maria s-a aflat în vizită în Austria alături de reprezentanții Organizației Umanitare Concordia și ai Asociației MagiCamp.

Alteța Sa Regală a vizitat organizația neguvernamentală Sterntalerhof din Loipersdorf-Kitzladen, care a inițiat în urmă cu 25 de ani, în Austria, un proiect  având ca obiectiv principal sprijinirea familiilor cu copii care suferă de cancer, leucemie, autism.

Activitățile derulate în cadrul organizației presupun tratamentul prin terapie cu cai sau terapie prin muzică și artă. Organizația Umanitară Concordia își propune să dezvolte un proiect asemănător într-una din casele de tip familial pe care le are în România.

Concordia este o organizație independentă, neguvernamentală și non – profit, cu un istoric de 28 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și a familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Proiectele se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane, în fiecare an.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj Organizației Concordia în anul 2015.

6 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Alteta Sa Regala Principesa Maria este mereu alaturi de persoanele de toate varstele, dar in special copii si adolescenti, a caror viata este marcata de suferinta fie din cauza unor boli severe precum cancerul, leucemia si altele, fie de predispozitii congenitale precum autismul, aceste conditii speciale apasand din greu asupra vietii lor si a familiilor lor. Iata ca in drumul Sau spre cei in suferinta, Alteta Sa a ajuns si la Viena, la cei care, sub ingrijirea unei organizatii umanitare austriece, impart aceeasi soarta cu cei din Romania. Cele doua organizatii umanitare din Romania care o insotesc la Viena pe Alteta Sa vor aplica la inapoierea in tara sfaturile, exemplul si metodele aplicate de organizatia austriaca, gazda a vizitei, pentru ca si copiii romani sa beneficieze de o mai rapida ameliorare a situatiei lor dramatice.

  Aplecarea spre LUCRUL B INE FACUT, atat de specifica neamurilor germanice (regret ca suna a ‘parti pris’, dar experienta mea de trei sferturi de veac printre englezi si germani m-a condus catre aceasta concluzie) este evidenta nu doar in lucrurile mari, ci si in cele marunte, care par minore – dar NU sunt ! – pentru ca ele fac parte dintr-un INTREG care se cheama educatia catre perfectiune. Ceea ce am observat – si nu m-am putut abtine sa nu zambesc aprobator, pentru ca si eu as fi facut exact la fel – este felul in care arata oita ce a fost adusa spre demonstratie in fata Altetei Sale. Ei, bine, oita in cauza, animalut cu care probabil se jucau copii pentru a se integra mai bine in natura, fusese evident spalata si PIEPTANATA ! Suntem in Austria, nu? Dar asta si vreau sa spun – lucru pe care l-am discutat si cu studentii mei cu o ocazie anume: daca nici macar lucrurile marunte, care presupun un efort minor, nu le faci bine, cum sa se astepte cineva sa le faci bine pe cele care cer un efort deosebit?! Din nou: suntem in Austria, nu? Asa as dori sa vad – mereu si pretutindeni, nu doar uneori si din loc in loc – si la noi, in Romania.

  Dar asta se invata prin educatie, din pruncie, observandu-i pe cei cu adevarat buni (parinti, bunici, profesori) si prin imitatie. Si mai ales, renuntand la paguboasa mentalitate de “LAS’ CA-I BINE SI ASA”.

 2. […] la Madrid (iunie), în Turcia (septembrie) și vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria […]

 3. […] Madrid (iunie) și în Turcia (septembrie), după vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria (septembrie), după vizitele Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu în Olanda și Franța […]

 4. […] Madrid (iunie) și în Turcia (septembrie), după vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria (septembrie), după vizitele Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu în Olanda și Franța […]

 5. […] la Madrid (iunie), în Turcia (septembrie) și vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria […]

 6. […] Madrid (iunie) și în Turcia (septembrie), după vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria (septembrie) și după vizitele Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu în Olanda și Franța […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51348323
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate