Principesa Sofia, vizită la Muzeul de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

Marți, 5 februarie 2019, Alteța Sa Regală Principesa Sofia, alături de fiica ei, Elisabeta Maria, a vizitat Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

Principesa Sofia a fost întâmpinată de către directorul instituției, domnul Luis Popa, și de un colectiv de specialiști ai Muzeului, care i-au prezentat Alteței Sale Regale colecțiile Muzeului de Istorie Naturală.

Pasionată de mediu și de fotografia de natură, Principesa Sofia a fost impresionată de cele trei zone dedicate biodiversității României, ecosistemelor de pe toată suprafața pământului, precum și preistoriei și istoriei umane, etnologiei, mineralogiei, entomologiei și biologiei marine.

Alteța Sa Regală a apreciat, în mod special, prezentarea interactivă și reorganizarea conținutului Muzeului, redeschis, în anul 2011, după un amplu proces de renovare.

În finalul vizitei, Principesa Sofia a semnat în cartea de onoare, în care se regăsesc semnăturile membrilor Familiei Regale a României, care reveneau, an de an, la Muzeul de Istorie Naturală.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Sunt foarte fericita oridecateori un Membru al Familiei Regale se implica si devine parte a implinirii legatului teatamentar al Majestatii Sale Regelui Mihai I, legat dus mai departe de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei. Unita, Familia Regala este mai puternica, iar astfel tot mai puternici suntem si noi, si idea de adevar. Speram sa ramaneti cat mai aproape de noi, Alteta Voastra. Va ducem dorul si avem nevoie de prezenta Voastra aici.

  2. Liliana Sora says:

    ”Când în septembrie 1892, abia întors de la staţiunea zoologică din Neapol unde concepusem planul [ lucrărilor de la Pescăriile Statului ], m’ am prezentat la Castelul Peleş spre a supune marelui nostru Rege programul meu de lucru, am fost întâmpinat cu atâta bunăvoinţă, încât de la primul pas mi-am văzut posibilitatea realizării visurilor mele şi am căpătat îndrăzneala de a merge înainte. Bunătatea cu care am fost primit (eu un tânăr de abia 24 de ani) de acest om cu adevărat mare; seriozitatea cu care m’a ascultat […] ; toate acestea m’au fascinat cu totul. ” – Grigore Antipa
    Toată stima şi consideraţia pentru Familia Regală care, dintotdeauna , a manifestat înţelegere, sprijin, susţinere, apreciere pentru adevăratele valori, indiferent de vârstă , Coroana – ca structură în viaţa publică, bazându-se pe competenţă şi valoare, principii sănătoase de etică şi morală, pe demnitate şi respect .

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 32655261
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate