Vizită regală la Londra, noiembrie 2023

În zilele de 22-24 noiembrie 2023, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au făcut o vizită în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

A fost a treisprezecea vizită externă din anul 2023 a Familiei Regale, după participarea Principelui Consort în Grecia, la funeraliile Regelui Constantin al II-lea de la Atena (ianuarie) și în Republica Moldova, la Forumul Economic sub auspicii regale (februarie), după vizita Custodelui Coroanei în Suedia (martie), vizita Principelui Radu în Germania (aprilie), vizita Majestății Sale și a Principelui Consort la Încoronarea Regelui Charles al III-lea la Londra (mai), vizita Custodelui Coroanei la München (mai), vizita oficială a Majestății Sale și a Principelui Consort în Regatul Hașemit al Iordaniei (mai-iunie) și vizita Principelui Consort în Polonia (iulie), vizita Principelui Radu în Germania, pentru a participa la Jocurile Invictus de la Düsseldorf (septembrie), vizita Principesei Sofia în Republica Moldova (septembrie) și vizitele Custodelui Coroanei și a Principelui Consort în Spania (septembrie) și Republica Moldova (noiembrie).

Prima vizită regală română în Regatul Unit a avut loc acum aproape un secol și jumătate, în august 1874, când suveranii României, Carol I și Elisabeta, au fost primiți la Londra de către Principele de Wales (viitorul Rege Edward al VII-lea), de Ducele de Edinburg (tatăl viitoarei Regine Maria a României) și de Principesa Louise (care a reprezentat-o pe Regina Victoria).

Miercuri, 22 noiembrie, la Palatul Buckingham, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort s-au întâlnit cu Majestatea Sa Regele Charles al III-lea. HISTOIRES ROYALES

Joi, 23 noiembrie, la Castelul Windsor, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală s-au întâlnit cu Alteța Sa Regală Principele de Wales.

În aceeași zi, la Palatul Lambeth din Londra, Custodele Coroanei și Principele Consort au fost oaspeții Arhiepiscopului de Canterbury, Primatul Întregii Anglii și liderul spiritual al Bisericii Anglicane. Majestatea Sa și Principele Consort au luat parte la rugăciunea de amiază, în Capela istorică a palatului (construită în secolul XI), iar apoi au fost invitați la prânz. BASILICA

La vizită au luat parte ÎPSS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, ES dna Laura Popescu, ambasadorul României în Regatul Unit, dl Andrew Popper și dr. Jonathan Eyal, membri ai Consiliului Regal, doamna Theresa May, prim-ministru britanic (2016-2019), precum și membri ai Parlamentului britanic.

Vineri, 24 noiembrie, la Royal United Services Institute (RUSI), Majestatea Sa și Principele Radu s-au întâlnit cu dr. Jonathan Eyal, director asociat al institutului și membru al Consiliului Regal al Custodelui Coroanei.

Tot vineri, Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit cu Sir Vernon Bogdanor CBE, profesor la King’s College din Londra.

Vizita la Palatul Lambeth, reședința Arhiepiscopului de Canterbury

The Royal United Services Institute

3 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Pentru mine, toate vizitele Majestatii Sale Reginei, insotita de Principele Consort Radu sunt de o reala importanta si valoare. Aceasta vizita are insa pentru sufletul meu o incarcatura aparte de bucurie si satisfactie. Urez Majestatii Sale mult succes in tot ceea ce face acum si in viitor.

 2. Silvestru Duma says:

  #NihilSineDeo

  Câmpiile sunt românești!
  Ce-i în ele; ale noastre!
  Să vorbim Frumos despre și în favoarea României!
  Facem Lobby pentru România!
  Vă mulțumesc,

  S-ar putea ca voința Poporului să aibă nevoie de Leaderul așteptat;
  Acest Leader, prin Rezultate, este Familia Monarhică Română ,
  Vă mulțumesc,
  Vreau să știu că acolo este echilibru pe care să mă bazez și să-l susțin,
  Vă mulțumesc,

  Monarhia Constituțională este Soluția;
  Pentru România!
  Îmi doresc decizie în Familia Monarhică;
  Benefică pentru România!
  Sunt sigur că doriți bine;
  Pentru România!
  Vă Mulțumesc Pentru Această Decizie;
  Bună Pentru România!
  Îmi doresc implicarea Familiei Monarhice;
  Pentru România!
  Familia Monarhică Română, să inițieze Rezultate reale;
  Pentru România!
  Așteptăm Rezultate reale;
  Pentru România!
  Vă mulțumesc,

  Decizia Fundamentală în Familia Monarhică Română, în acest moment Istoric/Crucial și important pentru România, este acela de a iniția/negocia cu Familia Monarhică Britanică, Familiile Monarhice, Familiile Imperiale și Statele cu specific de Lobby benefic pentru noi, un suport real pentru România,
  Se așteaptă acest suport real pentru România!
  Vă mulțumesc,

 3. Silvestru Duma says:

  Felicitări

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50270124
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate