Încoronarea Regelui Charles al III-lea

La invitația Majestății Sale Regelui Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort se află într-o vizită la Londra, în zilele de 4-8 mai 2023, pentru a lua parte la ceremoniile de Stat prilejuite de Încoronarea suveranului britanic și a Reginei Consort.

Este a cincea vizită externă a Familiei Regale a României din anul 2023, după participarea Principelui Consort în Grecia, la funeraliile regale de la Atena (ianuarie) și în Republica Moldova, la Forumul Economic sub auspicii regale (februarie), vizita Custodelui Coroanei în Suedia (martie) și vizita Principelui Radu în Germania (aprilie).

Vineri, 5 mai, Majestatea Sa și Principele Consort au luat parte la recepția de Stat oferită la Palatul Buckingham de către Majestatea Sa Regele Charles. Alături de Familia Regală britanică, la recepție au luat parte Familiile Regale străine, șefi de Stat ai lumii și înalți reprezentanți ai țărilor din Commonwealth. EURONEWS EXPRESS.UK HELLO TATLER HISTOIRES ROYALES

©Foreign Office Photo by Ian Jones Buckingham Palace Reception 5 May 2023
©Foreign Office Photo by Ian Jones Buckingham Palace Reception 5 May 2023
LONDON, ENGLAND – MAY 05: Margareta of Romania and Prince Radu of Romania attend the Coronation Reception for overseas guests at Buckingham Palace on May 05, 2023 in London, England. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)

Sâmbătă, 6 mai 2023, la ora 11, Custodele Coroanei și Principele Consort au participat la ceremonia Încoronării, oficiată de Arhiepiscopul de Canterbury la Abația Westminster. A fost a 40-a Încoronare a unui monarh britanic, găzduită de Abație, în ultima mie de ani. La ceremonie au luat parte Familia Regală britanică, Familiile Regale străine, înalți reprezentanți ai țărilor din Commonwealth, șefi de Stat ai lumii, membri ai Guvernului și Parlamentului britanic, personalități din societatea civilă, reprezentanți ai organizațiilor cu patronaj regal, veterani și reprezentanți ai instituțiilor Credinței din toate confesiunile și din toate religiile. TELEGRAPH TOWN&COUNTRY HISTOIRES ROYALES

Slujba de Încoronare

Tot sâmbătă, la ora 13, Majestatea Sa și Principele Consort au răspuns invitației la dejunul oficial oferit de ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit, The Right Honourable James Cleverly. În încheierea dejunului, cuplul regal român a asistat la survolarea Palatului Buckingham de către formațiuni aeriene aparținând celor trei forțe armate ale Regatului Unit, British Army, Royal Navy și Royal Air Force.

Margareta Custodian of the Crown of Romania and Prince Radu of Romania arriving at Westminster Abbey, London, ahead of the coronation of King Charles III and Queen Camilla on Saturday. Picture date: Saturday May 6, 2023. (Photo by Joe Giddens/PA Images via Getty Images)
LONDON, ENGLAND – MAY 06: Margareta Custodian of the Crown of Romania and Prince Radu of Romania arrive ahead of the Coronation of King Charles III and Queen Camilla on May 6, 2023 in London, England. The Coronation of Charles III and his wife, Camilla, as King and Queen of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, and the other Commonwealth realms takes place at Westminster Abbey today. Charles acceded to the throne on 8 September 2022, upon the death of his mother, Elizabeth II. (Photo by Phil Noble – WPA Pool/Getty Images)

Duminică, 7 mai 2023, Majestatea Sa și Principele Consort s-au întâlnit cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Londra, Excelența Sa doamna Laura Popescu.

Joi, 4 mai 2023, după-amiază, Custodele Coroanei și Principele Consort au fost întâmpinați la Aeroportul Internațional Heathrow de reprezentanți ai Casei Majestății Sale britanice, ai Guvernului britanic și ai ambasadei României la Londra.

6 comentarii

 1. God save the KING CHARLES III. OF ENGLAND and QUEEN CONSORT CAMILLA OF ENGLAND

  Voi urmäri festivitätiile Incoronärii din Londra-Anglia in Germania cu mare pläcere si interes.

  .NIHIL SINE DEO – GOD SAVE THE KING AND QUEEN

  Povestea Principessei Claudine de Rheedy at Rheedy, Contessa Claudine de Hohenstein – Königshaus von Württemberg-Germania a fost foarte interessantä, tulburätoare, dar si tragicä – era o Principesä foarte frumoasä si elegantä

  Sänt mändru cä, Majestätiile sale

  Principesa de coroanä M S. MARGARETE VON RUMÄNIEN
  si Principele M.S. RADU VON RUMÄNIEN
  va prezenta ROMÄNIA si casa regalä a Romäniei cu mare drag dar si majesätile altor täri europene si dian toatä lumea..- MULTUMESC

 2. GOD SAVE THE KING – GOTT SCHÜTZE DEN KÖNIG -DOAMNE AJUTÄ PE REGELE

  KRÖNUNG VON KÖNIG CHARLES III: VON ENGLAND-INCORONAREA REGELUI CHARLES III DE ANGLIA IN LONDRA

  https://www.youtube.com/watch?v=GpnGid81Zxk

 3. Cristina Adriana Popescu says:

  Majestatea Voastră Regală Margareta, Custode al Coroanei Române, Alteța Voastră Regală, Principele Consort Radu,
  suntem mândri că reprezentați România frumoasă la festivitățile prilejuite de Încoronarea Regelui Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.
  God save the king!

 4. Liliana Sora says:

  Este un privilegiu să fim martori la un asemenea eveniment istoric, unic, chiar și în fața micului ecran, cu momente speciale și cu o încărcătură emoțională aparte, cu ceremonii religioase și militare organizate impecabil. Iată ce înseamnă îndeplinirea datoriei , ca o misiune de onoare , in realizarea căreia se cuprind loialitatea, respectul, cinstea, devotamentul, corectitudinea, profesionalismul ..,duse la cel mai înalt nivel, iată ce înseamnă respectul pentru valori, simboluri, tradiții. Toată stima și considerația pentru Familia Regală a României, care este o reală punte de legătură între țara noastră și state ale lumii, un exemplu de susținere diplomatică , un simbol al demnității, un model de susținere a valorilor fundamentale ale democrației !

 5. […] vizita Majestății Sale și a Principelui Consort la Încoronarea Regelui Charles al III-lea la Londra (mai), vizita Custodelui Coroanei la München (mai) și vizita oficială a Majestății Sale și a […]

 6. […] vizita Majestății Sale și a Principelui Consort la Încoronarea Regelui Charles al III-lea la Londra (mai), vizita Custodelui Coroanei la München (mai), vizita oficială a Majestății Sale și a […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50898966
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate