Vizită regală în Germania, aprilie 2023

În zilele de 26 și 27 aprilie 2023, Alteța Sa Regală Principele Radu s-a aflat într-o vizită în Republica Federală Germania, la Berlin și Hanovra. HISTOIRES ROYALES

A fost a patra vizită externă a Familiei Regale în anul 2023, după participarea Principelui Radu în Grecia, la funeraliile regale de la Atena (ianuarie) și în Republica Moldova, la Forumul Economic sub auspicii regale (februarie) și după vizita Custodelui Coroanei în Suedia (martie).

A fost, de asemenea, a 17-a vizită a Familiei Regale în Republica Federală Germania, în ultimii 25 de ani.

În ziua de 26 aprilie 2023, la Hanovra, Principele Consort a vizitat sediul istoric al companiei Pelikan, fondată în anul 1838. Alteța Sa Regală a fost întâmpinat de domnul Jens Kollecker, Chief Operating Officer, domnul Robert Bierbüsse, Chief Sales & Marketing Officer, domnul Jens Meyer, Global Marketing Manager Fine Writing, domnul Wilfried Leuthold, Archive Pelikan TintenTurm, și de doamna Judith Fobbe, Product Manager. La vizită au luat parte domnul Horațiu Nicolau, director general al Pelikan-Herlitz România, dl Ion Tucă, Șeful Administrației Proprietăților Regale și dl Traian Sârcă, cancelar al Casei Majestății Sale. Principele Radu a vizitat Pelikan TintenTurm (un district din centrul orașului Hanovra construit de companie în secolul al XIX-lea) și Muzeul Pelikan.

Compania Pelikan-Herlitz România are calitatea de Furnizor al Casei Regale și a creat în memoria Regelui Mihai I un stilou care poartă numele, semnătura și cifrul Suveranului. Principele Consort a purtat un dialog cu conducerea companiei pe teme referitoare la proiectele sociale și educaționale ale grupului, cu precădere cele legate de tânăra generație.

Joi, 27 aprilie 2023, la Berlin, Alteța Sa Regală a vizitat Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Berlin, o construcție din secolul XXI care duce mai departe tradiția ortodoxă românească în capitala Germaniei, începută în perioada interbelică. Principele Consort a fost întâmpinat de părintele Ioan Dragoș Manu și de părintele Clement Lodroman, a participat la slujbă și și s-a întâlnit cu membri ai comunității românești din capitala Germaniei.

Tot joi, Principele Radu a vizitat asociația caritabilă Buddy Bear, fondată de dr Klaus Herlitz acum două decenii. Organizația promovează toleranța și înțelegerea între țările lumii și în interiorul societății. Inițiativa personală a soților Eva și Klaus Herlitz este astăzi cunoscută pe toate continentele pentru expozițiile în aer liber din capitalele lumii, în care sunt așezate laolaltă figurine înfățișând urși în mărime naturală, viu colorate și simbolizând țările lumii. La sediul asociației, Principele Radu s-a întâlnit cu dr. Klaus Herlitz, fondatorul organizației, cu directorul Viviana Plasil și cu domnul Michael Ștefănescu, fostul director. Principele a discutat cu gazdele perspectiva ca expoziția Buddy Bear să poposească în cursul acestui an în capitala României. Dr. Herlitz a oferit PrincipeluI Radu un Buddy Bear în porțelan, aceeași figurină pe care a primit-o în dar Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii la Potsdam, în anul 2004.

La invitația ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Federală Germania, Excelența Sa doamna Adriana Stănescu, Principele Consort a participat la o întâlnire cu membri ai comunității de români din Berlin și cu diplomații ambasadei. Principele a vizionat expoziția dedicată Încoronării de la Alba Iulia și a purtat un amplu dialog cu comunitatea românească, reprezentată de personalități marcante din societatea civilă.

La Hanovra, în ansamblul arhitectonic istoric Pelikan TintenTurm

La Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Berlin

La organizația germană Buddy Bear din Berlin

La Ambasada României din Berlin

3 comentarii

  1. […] regale (februarie), vizita Custodelui Coroanei în Suedia (martie) și vizita Principelui Radu în Germania […]

  2. […] (februarie), după vizita Custodelui Coroanei în Suedia (martie), vizita Principelui Radu în Germania (aprilie), vizita Majestății Sale și a Principelui Consort la Încoronarea Regelui Charles al […]

  3. […] (februarie), după vizita Custodelui Coroanei în Suedia (martie), vizita Principelui Radu în Germania (aprilie), vizita Majestății Sale și a Principelui Consort la Încoronarea Regelui Charles al […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50322146
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate