Literă de Rege

Compania Herlitz România, alături de Casa Majestății Sale, a realizat, după pregătiri care au început în anul 2017, o serie limitată a unui stilou de aleasă calitate, purtând numele Regelui Mihai I al României. Proiectul, inițiat pe timpul vieții Regelui Mihai, a primit consimțământul suveranului.

Compania Pelikan a fost creată la 28 aprilie 1838, în Hanovra, de către chimistul Carl Hornemann și a produs, la început, cerneluri de scris, uleiuri pentru pictură și acuarele. Un an mai târziu, pe 20 aprilie 1839, la Sigmaringen, se năștea Regele Carol I al României.

Stiloul Regele Mihai I al României are o ediție limitată la 300 de piese, toate lucrate de mână, în cele mai prețioase materiale folosite în meșteșugul scrisului.

În seara de joi, 30 mai 2019, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au participat, la Clubul Diplomatic, la festivitatea de lansare a acestui obiect creat, deopotrivă, cu artă și cu înalt meșteșug tehnic. A fost prezent un numeros public, alcătuit din reprezentanți ai societății civile, ai mediului economic și jurnaliști.

Primul exemplar al seriei ar fi trebuit să fie oferit Regelui Mihai. În seara lansării, compania a oferit stiloul Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, care a decis ca el să rămână drept “Stiloul Regelui” și să fie expus la Castelul Peleș.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

6 comentarii

 1. Viorica Mwais

  Emotionant eveniment!
  Amintire vesnica bunului nostru Rege Mihai I al Romaniei!

 2. Romeo A. Popa

  Bună ziua.
  Aș fi interesat să achiziționez un asemenea stilou, din dragoste pentru MS Regele Mihai și iubire față de istorie, dar sunt conștient că nu se poate. Poate se încearcă ceva demersuri către firma producătoare să suplimenteze stocul… Mulți oameni ar fi fericiți.
  Cu considerație, prof. dr. Romeo A. Popa, inspector de istorie în Mehedinți, fost director al Școlii Gimnaziale “Regele Mihai I” din Drobeta

 3. Voloc George Adrian

  Și eu sunt interesat să achiziționez „Stiloul Regelui”.
  Mulțumesc!

 4. Oprisa Raul Cornelius

  Și eu sunt interesat să achiziționez „Stiloul Regelui”.
  Mulțumesc!

 5. Minunat Majestate !!

 6. Herlitz România

  Bună ziua,

  Stiloul “Regele Mihai I al României – Ediție Regală” poate fi achiziționat prin înregistrarea datelor dumneavoastră pe site-ul dedicat http://www.LiteraDeRege.ro. Veți fi apoi contactați în cel mai scurt timp de un reprezentant al companiei pentru formalitățile de livrare și plată.

  Mulțumim frumos,
  Echipa Pelikan

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26616824
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate