Ora Regelui (570)

Ediție în premieră

TVR 1 – sâmbătă, 25 noiembrie 2023, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 25 noiembrie 2023, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 30 noiembrie 2023, ora 16.00

Opt studenți cu rezultate remarcabile la învățătură au primit câte o bursă regală. Împărțite între tineri din România și Moldova, bursele sunt acordate pe de o parte, studenților de la Academia de Studii Economice și de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, iar pe de altă parte, celor de la Universitatea de Stat și de la Universitatea Tehnică din Chișinău.

În cadrul ceremoniei de la Palatul Elisabeta, antreprenori români și companii internaționale au primit certificatul de furnizor regal, un vot de încredere pentru profesionalismul lor.

Anual, de Ziua veteranilor din teatrele de operații, are loc Duatlonul Regal Invictus, una dintre competițiile la care participă militari și civili de toate vârstele, pentru promovarea sportului. ”Cupa Bujorul Românesc”, destinată pasionaților de ciclism, e organizată de Ziua Eroilor, iar Ștafeta Veteranilor Invictus își încheie misiunea de Ziua Armatei, la Carei.

Asociația Voluntarilor Invictus este susținută, cu devotament, de Familia Regală a României, chiar și la competițiile internaționale, Principele Radu fiind alături de sportivii militari la fiecare ediție a Invictus Games.

Bătălia Bucureștiului, o lectie aproape uitată despre Primul Război Mondial, a fost predată de Asociația de Reconstituiri Istorice ”Ferdinand I”.

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    “Ora Regelui”, o lectie de istorie adevarata sustinuta nu doar cu cuvinte si pledoarii, ci si – in special ! – cu imagini, fotografii si marturii rostite si scrise datand din trecutul regal al Romaniei, trecut care MERITA mereu reinvatat, insusit, READUS in prezent si REPUS pe locul pe care il merita, adica pe tronul ramas gol de exact 75 de ani (1948 – 2023).

    Poate ca s-ar cuveni ca, asa cum in 1993 am sarbatorit 75 de ani de la re-alipirea, in 1918, a Basarabiei la Mama Sa, Romania (sarbatoare organizata la Manastirea Pasarea, la care au venit reprezentanti de peste Prut, lideri ai Conventiei Democratice condusi de prof. Emil Constantinescu, patriarhul Teoctist si seniorul Coposu – si la care am avut marea onoare de a fi si eu invitata), sa se organizeze ceva : o sesiune de comunicari la Academie, o expozitie de articole de presa din timpul regalitatii dar si de imediat dupa ianuarie 1948, cand ipocrizia si bolsevismul stapanilor rosii ai Romaniei si-au dat frau liber la arsenalul de minciuni antiregaliste, antidemocatice si prostaliniste, sau orice altceva menit a le improspata romanilor memoria si a le spune ce s-a intamplat atunci). Poate si un spectacol desi, prin tristetea momentului evocat, va fi mai degraba o comemorare decat o sarbatoare.

  2. Remus-Dumitru Mihuţiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

    Voi urmări, aşa ca întotdeauna, cu mare plăcere şi interes.Trăiască M.S. Margareta Regina Românilor ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50973624
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate