Principesa Sofia în Germania, octombrie 2021

Comunicatul Parlamentului Renaniei de Nord – Westfalia

În zilele de 11 și 12 octombrie 2021, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a efectuat o vizită publică în Germania, în orașul Düsseldorf, capitala landului Renania de Nord-Westfalia, la invitația Asociației româno-germane Atheneum.

A fost a patra prezență externă a Familiei Regale a României în acest an, după vizita din Republica Polonă a Principesei Sofia (în septembrie), participarea online a Principelui Radu la al 24-lea Summit Economic Eurasiatic Marmara, de la Istanbul (în iulie) și vizita Principesei Sofia în Italia, la Florența (în octombrie).

În dimineața zilei de luni, 11 octombrie, Principesa Sofia a vizitat Castelul Benrath unde au fost evocate mărturii ale prezenței Principelui Carol I în acest loc de mare însemnătate istorică a orașului.

Programul a continuat cu primirea delegației condusă de Principesa Sofia la primăria orașului Düsseldorf. Au luat cuvântul dna. viceprimar Klaudia Zepuntke și dl. prof. dr. Volkmar Hansen, președintele onorific al Asociației Atheneum.

În cursul după-amiezii, Alteța Sa Regală a fost prezentă la Muzeul Goethe. Prof. Christof  Wingertszahn, directorul muzeului Goethe, a invitat pe Alteța Sa Regală să viziteze biblioteca și să participe la evenimentul aniversării a 11 ani de relații culturale româno-germane organizat de Asociația Atheneum. S-au adresat audienței prof. dr. Volkmar Hansen, prof. univ. Mioara Anton, reprezentând Institutul ,,Nicolae Iorga” al Academiei Române, precum și dna. Livia Grama-Medilanski, președintele asociației. Evenimentul s-a încheiat cu un concert de pian și vioară.

Seara a prilejuit întâlnirea Alteței Sale Regale cu membrii asociației, români și germani, precum și cu reprezentanții Asociației Sașilor din orașul Düsseldorf.

Marți, 12 octombrie, Principesa Sofia, alături de reprezentanții asociației Atheneum, a efectuat o vizită la Parlamentul Landului Renania de Nord-Westfalia.

Primirea a fost făcută de către dl. André Kuper, președintele Parlamentului regional. În cadrul discuțiilor bilaterale a participat și dl. Hans Georg-Lohe, în calitate de director cultural al orașului. Reprezentanții delegațiilor au subliniat importanța continuării proiectelor cultural-istorice începute, dar și necesitatea ca acestea să fie dezvoltate și extinse cât mai mult în rândul ambelor comunități, precum și în rândul tinerilor.

În încheierea programului public la Düsseldorf, Principesa Sofia a vizitat Muzeul Palatului de Artă, unde a putut admira expoziția Baroc-Modern și expoziția de artă fotografică (reprezentarea modelului feminin al anilor 1990).

4 comentarii

  1. Ioana Bogdan says:

    Toata admiratia si dragostea pentru Alteta SA Regala Principesa Sofia!

  2. […] la al 24-lea Summit Economic Eurasiatic Marmara, de la Istanbul (în iulie), vizita din Italia și vizita din Germania ale Principesei Sofia (ambele în octombrie) și vizita din Slovacia a Principelui Radu […]

  3. […] Eurasiatic Marmara, de la Istanbul (în iulie), vizita din Italia și vizita din Germania ale Principesei Sofia (ambele în octombrie) și vizita din Slovacia a Principelui […]

  4. […] Începând cu anul 2003, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au efectuat vizite cu caracter public în Germania, atât la Berlin, cât și în Landurile Baden-Württemberg, Bavaria, Renania de Nord-Westfalia, Hessa și Brandenburg (2003, 2006, 2008, 2009, 2011, 2013, 2014, 2016). ASR Principesa Maria a efectuat o vizită cu caracter public în Landul Baden-Württemberg în anul 2018, iar ASR Principesa Sofia a vizitat același land în anul 2021. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51798030
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate