Studenții-arhitecți la Palatul Elisabeta

Studenți ai anului V de la Facultatea de Arhitectură și de la Facultarea de Arhitectură de Interior, însoțiți de rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, profesorul universitar Marian Moiceanu, și de decanul Facultății de Arhitectură de Interior, conferențiar universitar Oana Diaconescu, au fost primiți la Palatul Elisabeta de către Majestatea Sa Custodele Coroanei și de ASR Principele Radu.

Studenții au prezentat proiecte individuale pentru crearea Pavilionului din Grădina Palatului Elisabeta, o lucrare pe care Majestatea Sa dorește să o realizeze în partea de sud a grădinii, accesibilă deopotrivă vizitatorilor și invitaților Palatului Elisabeta. Majestatea Sa și Principele Radu au oferit fiecărui student participant un dar, ca o recunoaștere a generoasei și inspiratei lor contribuții la patrimoniul construit al Palatului Elisabeta.

Lucrările vor fi prezentate într-o expoziție cu caracter public la Universitatea de Arhitectură și Urbanism în cursul lunii noiembrie, iar dintre ele va fi desemnată lucrarea câștigătoare.

Fotografii de Daniel Angelescu ©Casa Majestății Sale Custodele Coroanei

1 comentariu

  1. Liliana Sora says:

    “Dacă un popor n-are o tinerime entuziastă, cultă şi cu dor de ţară, este pierdut pentru totdeauna. Aceste vlăstare ale tinereţii ţin pe umerii lor viitorul”. (V. Conta)
    Toată admiraţia pentru aceşti tineri, viitori arhitecţi, care trebuie să cunoască bine, foarte bine profesia aleasă, să aibă cunoştinţe despre ingineria construcţiilor , urbanism, amenajări interioare şi exterioare, dar mai ales să se adapteze şi să se încadreze în condițiile cele mai optime cu activitatea, cu specialitatea lor, realităților sociale, culturale, istorice… Trebuie să ţină cont că “arhitectura ar trebui să işi reprezinte vremurile şi locul, dar să dureze pentru veşnicie.”Respect şi consideraţie pentru Familia Regală care ştie , înţelege şi transmite că numai iubirea, frumosul, arta și credința sunt ceea ce contează în viață

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50269851
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate