Principesa Sofia, vernisaj de artă fotografică în Polonia

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a participat la vernisajul expoziției personale de fotografie “Romania’s Journey” organizat la Galeria de Artă Wałbrzyska BWA din Castelul Książ, din municipiul Wałbrzych, Polonia.

Expoziția Alteței Sale Regale prezintă o călătorie vizuală către inima României, vizitatorii având ocazia să admire portrete expresive și peisaje pitorești din țara noastră.

În cadrul evenimentului de deschidere din Sala Maximilian a Castelului, au luat cuvântul Principesa Sofia, primarul orașului Walbrzych, dr. Roman Szełemejm, directorul Castelului din Wałbrzych, doamna Anna Żabska, curatorul expoziției și președintele Fundației Princess Daisy von Pless, domnul Mateusz Mykytyszyn, directorul galeriei de artă BWA din Castelul Książ, domnul Piotr Micek, iar oficiile de gazdă au fost realizate de doamna Kamila Świerczyńska.

În continuarea evenimentului, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a prezentat participanților, în Apartamentele Daisy, expoziția de fotografie.

Fotografiile Principesei Sofia sunt o sărbătoare vizuală a peisajului, a patrimoniului cultural și a mediului rural din România. Expoziția își propune să evidențieze istoria bogată și diversă a României, prezentând multe „comori românești”, cunoscute și mai puțin cunoscute. Alteța Sa Regală a reușit să surprindă spiritualitatea și viața religioasă a românilor într-o formă autentică.

Principesa Sofia a vizitat Wałbrzych de două ori în ultimii ani. În 2018, ea a ales Castelul Książ pentru un sejur de vacanță în timpul unei călătorii europene pe urmele Regina Maria a României. Alteța Sa Regală s-a întors la Książ, la începutul lunii martie 2020, ca invitat de onoare la Gala ambasadorilor Wałbrzych.

Expoziția are loc în perioada 4-30 septembrie 2021 și este prima prezentare a fotografiilor Principesei Sofia în Polonia.

Sofia a României Fotografie

6 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Imi face mereu o deosebita placere sa aud despre expozitiile de arta fotografica ale Altetei Sale Regale Principesei Sofia. Ochiul Sau de artist surprinde – asemeni penelului in cazul pictorilor – acel element ascuns de frumos, de inedit, de “mana a lui Dumnezeu” ce salasluieste in mai tot ce ne inconjoara, asteptand sa fie descoperit. Caldura si intelegerea din sufletul artistului fotograf sunt insa elementele esentiale pentru aeeasta descoperire de catre noi, privitorii.

    Astept cu nerabdare ca expozitia sa ne bucure si pe noi, romanii, precum a facut-o si in situatii similare anterioare.

  2. […] a cincea prezență externă a Familiei Regale a României în acest an, după vizita din Republica Polonă a Principesei Sofia (în septembrie), participarea online a Principelui Radu la al 24-lea Summit […]

  3. […] a șasea prezență externă a Familiei Regale a României în acest an, după vizita din Republica Polonă a Principesei Sofia (în septembrie), participarea online a Principelui Radu la al 24-lea Summit […]

  4. […] a șasea prezență externă a Familiei Regale a României în acest an, după vizita din Republica Polonă a Principesei Sofia (în septembrie), participarea online a Principelui Radu la al […]

  5. […] fost a patra prezență externă a Familiei Regale a României în acest an, după vizita din Republica Polonă a Principesei Sofia (în septembrie), participarea online a Principelui Radu la […]

  6. […] martie 2020 și septembrie 2021, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a efectuat două vizite în Republica Polonă, pentru […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49636033
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate