Seara Palatului Elisabeta dedicată Asociației Elisabeta Rizea

Vineri, 13 septembrie 2019, a avut loc o Seară a Palatului Elisabeta dedicată Asociației Elisabeta Rizea și proiectului de construire a unui spațiu memorial în grădina și casa eroinei rezistenței anticomuniste românești. Seara a fost găzduită de ASR Principele Radu. La eveniment au participat membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai administrației locale din județul Argeș, personalități din societatea civilă și jurnaliști.

Cu această ocazie a fost lansat public proiectul de reabilitate a grădinii și casei. Arhitectul Matei Damian, reprezentant al asociației, a descris proiectul, în prezența celorlalți fondatori ai organizației, membri ai familiei Gheorghe și Elisabeta Rizea, Bogdan, Mihaela, Mihai și Daniel Vârvoreanu. Avocatul Claudiu Tâmpău și istoricul Alin Mureșan, membri ai asociației, au fost, de asemenea, prezenți.

Casa Elisabeta Rizea

Fotografia de deasupra a fost realizată în seara de 30 decembrie 1997, când Regele Mihai I a găzduit la București un dineu la care a invitat români din toate provinciile țării, de toate etniile, de toate vârstele, de toate profesiile și din toate mediile sociale. Elisabeta Rizea a fost așezată la dineu în dreapta Regelui Mihai.

La 10 aprilie 2018, Principele Radu a vizitat casa Elisabetei Rizea și a purtat un dialog cu membrii familiei Rizea și cu autoritățile locale, în prezența profesorului universitar arhitect Augustin Ioan. Familia Rizea intenționează înființarea unei asociații care să transforme proprietatea într-un spațiu dedicat memoriei și educației tinerei generații.

În ziua de 3 iulie 2018, membrii fondatori ai Asociației Elisabeta Rizea au venit la Palatul Elisabeta pentru a se întâlni cu Principele Radu și a discuta pașii următori ai asociației, odată ce ea va fi înființată și funcțională.

Fotografii de Daniel Angelescu

4 comentarii

 1. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI says:

  SUPERBA CASA MEMORIALA “ELISABETA RIZEA”!
  FELICITARI DOMNULUI PROF.UNIV. ARHITECT AUGUSTIN IOAN !

 2. Liliana Sora says:

  Toată stima şi consideraţia pentru Familia Regală care, prin tot ceea ce face , susţine, sprijină şi promovează cunoaşterea istoriei, a eroilor , a culturii şi tradiţiei acestui neam .
  Susţinerea iniţiativei Asociaţiei Elisabeta Rizea şi a acestui demers de consolidare, restaurare şi transformare a casei în muzeu , este un exemplu grăitor .
  ”Casele memoriale sunt templele unui popor ” spunea Ana Blandiana , care puse în valoare , contribuie la crearea patrimoniului naţional şi la dezvoltarea identităţii naţionale.

 3. […] Palatul Elisabeta a avut loc o seară dedicată Asociației Elisabeta Rizea și proiectului de construire a unui spațiu memorial în grădina și casa eroinei rezistenței […]

 4. […] Palatul Elisabeta a avut loc o seară dedicată Asociației Elisabeta Rizea și proiectului de construire a unui spațiu memorial în grădina și casa eroinei rezistenței […]

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 30268643
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate