Ora Regelui CCCLIX – ediție în premieră

Televiziunea Română a prezentat sâmbătă, 5 octombrie 2019, a trei sute cincizeci și noua ediție a emisiunii “Ora Regelui”.

Al V-lea Premiu Cantemir, acordat în cadrul Colocviilor Regale de anul acesta, i-a revenit profesorului german Jörn Rüsen pentru contribuția sa la teoria și metodologia studiilor istorice precum și în științele umaniste.

Regina Maria, Regina tuturor românilor – Jurnale de război 1916, 1917, 1918″, un spectacol realizat și interpretat de regizoarea și actrița Liana Ceterchi.

La Palatul Elisabeta a avut loc o seară dedicată Asociației Elisabeta Rizea și proiectului de construire a unui spațiu memorial în grădina și casa eroinei rezistenței anticomuniste românești.

De ziua Internațională a persoanelor vârstnice, o poveste de suflet: portretul celei mai în vârstă voluntare de la Fundația Regală Margareta a României.

Prezintă Bogdan Șerban-Iancu / Producător: Lidia Voicu / Realizatori: Cristina Ionescu, Diana Ilica

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu

    Astept cu nerabdare acest nou episod. Premiul “Cantemir”, acordat in fiecare an la incheierea “Colocviilor Regale”, rasplateste personalitatea acadmica – din Romania sau de oriunde – care s-a distins, in cadrul acestor Colocvii, cu lucrarea de cel mai mare interes si valoare. Este de mare importanta consecventa cu care, an de an, aceste Colocvii Regale (care, dupa stiinta mea, se afla sub Inaltul Patronaj Regal al Altetei Sale Reale Principelui Radu – daca gresesc, solicit Secretariatului Regal sa elimmine aceasta afirmatie -), reunesc personalitati academice de prestigiu, din domenii umanistice, din Europa si Statele Unite (din nou, sper sa nu gresesc), care contribuie la lucrarile Colocviului cu studii de amploare din domeniul tocmai enuntat.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27482277
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate