Asociația Elisabeta Rizea la Palatul Elisabeta

Marți, 3 iulie 2018, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta pe domnii Bogdan Vârvoreanu, Matei Damian și Claudiu Tâmpău, reprezentanții Asociației Elisabeta Rizea. La întâlnire au luat parte profesorul universitar arhitect Augustin Ioan, dl Ion Tucă, directorul Casei Majestății Sale, și dl Leonard Chelaru-Popovici, consilier regal.

Anul trecut, urmași ai familiei lui Gheorghe și Elisabetei Rizea au fondat o organizație pentru perpetuarea valorilor și principiilor care au călăuzit viața soților Rizea, simboluri ale rezistenței anticomuniste din munți, după al Doilea Război Mondial.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu doresc să sprijine public activitatea asociației, mai întâi pentru restaurarea casei de familie și grădinii de la Nucșoara, apoi pentru derularea anuală a unor evenimente publice care să facă mai bine cunoscută, tinerei generații, povestea extraordinară a țăranilor români care au ținut piept ocupației sovietice timp de aproape două decenii.

Principele Radu și urmașii Elisabetei Rizea au discutat pașii de urmat în anul 2018, pentru ca procesul de restaurare a casei să înceapă în toamnă și primele evenimente publice să aibă loc, la București și la Nucșoara, înainte de Crăciun.

Alteța Sa Regală a vizitat Nucșoara și s-a întâlnit cu familia Elisabetei Rizea în această primăvară.

Fotografii de Daniel Angelescu

1 comentariu

  1. […] În ziua de 3 iulie 2018, membrii fondatori ai Asociației Elisabeta Rizea au venit la Palatul Elisabeta pentru a se întâlni cu Principele Radu și a discuta pașii următori ai asociației, odată ce ea va fi înființată și funcțională. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797812
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate