Vizită regală la Nucșoara

Fotografia a fost realizată la “Dineul Mileniului”, pe care Regele Mihai I l-a oferit la București în ultimele zile ale anului 1999. La dineu au fost invitați – simbolic – români de toate vârstele, din toate colțurile țării și de toate profesiile. Invitată de onoare a fost Elisabeta Rizea, care a stat la masă la dreapta Suveranului. ©Marius Vasilica.

 

În a treia zi de Paști, marți, 10 aprilie 2018, Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat comuna Nucșoara, unde a fost musafirul strănepoților Elisabetei și ai lui Gheorghe Rizea, eroi ai rezistenței anticomuniste din România.

Cu câteva săptămâni în urmă, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au primit o scrisoare din partea urmașilor Elisabetei Rizea, care informau Familia Regală despre fondarea, de către familie, a unei asociații care să ducă mai departe legământul, principiile și valorile pentru care Elisabeta Rizea și toți cei care au alcătuit rezistența armată din munți au luptat și și-au dat viața.

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală doresc să încurajeze activitatea asociației, care intenționează să refacă gospodăria, cu casa și grădina străbunicilor, să organizeze expoziții, seminarii, tabere de creație și evenimente publice dedicate eroilor noștri contemporani.

La Nucșoara, Principele Radu a fost însoțit de profesorul universitar arhitect Augustin Ioan și de directorul Casei Majestății Sale Custodele Coroanei, dl Ion Tucă. Alteța Sa Regală a fost întâmpinat la gospodăria Elisabetei Rizea de primarul comunei Nucșoara, de reprezentanți ai Consiliului Local, de două generații ale familiei și de locuitori ai comunei.

Alteța Sa Regală a vizitat casa, cămările, beciul și grădina și a fost invitat să guste, în cerdacul casei, bunătăți de Paști pregătite de familiile strănepoților Elisabetei Rizea.

La începutul lunii mai va avea loc la Palatul Elisabeta o reuniune a asociației cu Casa Majestății Sale, pentru inițierea unui proces de sprijinire a refacerii casei și a grădinii. Principele Radu intenționează să propună un parteneriat al asociației cu profesori și studenți ai Universității Naționale de Arhitectură și ai Universității de Studii Agronomice și Medicină Veterinară din București.

10 comentarii

 1. Felicitari ASR Principe Radu!!!

 2. Viorica Tenov

  Este ca o recompensă în primul rînd morala apoi fizică pentru ce au făcut OAMENII de seama (cei cu suflet) pentru România.

 3. Bologa Jenica

  Foarte frumos!

 4. FLOREA C. Magdalena

  Ma bucur !!!

 5. Magdalena Florea, Petroșani

  MA BUCUR !!! VA IUBESC !!!

 6. Pantea Alexandru Sorin

  Frescele bisericilor noastre par a ne arata cum martiriul si moartea pamanteasca a sfintilor ortodocsi se petrece intotdeauna in liniste, intr-o tacere nepamanteana. Tot asa si trecerea prin viata a d-nei Elisabeta Rizea a fost curata, demna iar Cerurile au primit-o in liniste. Dar cu siguranta ca viata si chinul ei au fost dedicate Natiunii si Istoria le va trata ca pe ceva cu adevarat sfant.

 7. Marius

  din pacate in Nucsoara colcaie COMUNISMUL si nu cred ca primaria ar fi de acord sa faca ceva in favoarea dezvoltarii acestei localitati fara un profit personal substantial al autoritatilor bolsevice ! ! ! au taiat mii de hectare de paduri prin interpusi, au concesionat mii de ha de pasuni si fanete prin interpusi si au facut din retrocedari afaceri manoase, bani care le intra direct in buzunarele lor ! ! !

 8. Lica Cristea

  TOT respectul.
  TRAIASCA FAMILIA REGALA UNITA

 9. Paraschiva Mihaela

  Respect pentru Asr.Principele Radu! Respect pentru Familia Regala !

 10. Pingback: Seara Palatului Elisabeta dedicată Asociației Elisabeta Rizea, 13 septembrie 2019 | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27130004
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate