Banca Națională a României omagiază Centenarul Încoronării

La invitația guvernatorului Băncii Naționale, academicianul Mugur Isărescu, Majestatea Sa Custodele Coroanei a participat la Palatul Băncii Naționale, în seara de 31 octombrie 2022, la inaugurarea expoziției și la lansarea monedelor jubiliare, ambele cu tema “100 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria de la Alba Iulia”.

La eveniment au participat Alteța Sa Regală Principele Radu, precum și înalți reprezentanți ai Băncii Naționale. Au fost prezente personalități din societatea civilă. Cu această ocazie, a fost lansat și oferit participanților un remarcabil volum editat de Arhivele Naționale ale României, având ca subiect ceremonialul istoric al Încoronării din ziua de 15 octombrie 1922, la Alba Iulia.

La finalul vizitei, Palatul Băncii Naționale a găzduit un dineu oficial, oferit Majestății Sale Margareta cu ocazia Centenarului Încoronării.

În ultimele decenii, Banca Națională a României a găzduit importante evenimente sărbătorind Coroana Română și momente fundamentale din istoria modernă a țării noastre: Jubileul de 90 de ani al Regelui Mihai I, 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României, Centenarul Marii Uniri, Centenarul nașterii Regelui Mihai.

Histoires Royales

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

3 comentarii

 1. Majestate,
  puteti sä ne transmiteti, unde se poate cumpära cartea:
  Incoronarea Regelui Ferdinand si a Reginei Maria,
  15.-17. octombrie 2022
  Vä multumesc foarte mult

 2. […] Națională a României a marcat Centenarul Încoronării  într-o atmoferă de sărbătoare. Două monede, una din aur și alta din argint, […]

 3. […] Națională a României a celebrat Centenarul Încoronării  într-o atmoferă de sărbătoare. Două monede, una din aur și alta din argint, cu tema […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50387025
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate