Coroana Română sărbătorită la Banca Națională

Vineri, 11 mai 2018, Majestatea Sa Margareta și Familia Regală au fost invitații Băncii Naționale a României, cu ocazia lansării volumului “Susține cu a ta mână Coroana Română”, publicat de Editura Litera.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, academicianul Mugur Isărescu, alături de Consiliul de Administrație al băncii, a invitat două sute de personalități din societatea civilă și din mediul diplomatic, pentru a participa la eveniment.

În sala mare a băncii, purtând numele lui Mitiță Constantinescu, au luat cuvântul guvernatorul Mugur Isărescu, Principele Radu, consilierul Cristian Păunescu, istoricul Nicolae Pepene și reprezentantul Editurii Litera, Mihaela Moroșanu.

În a doua parte a vizitei, Familia Regală a fost invitată la prânz, în prezența guvernatorului și a membrilor Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României.

Evenimentul a evocat secolul și jumătate de la fondarea dinastiei naționale, centenarul Marii Uniri și semnificația zilei de 10 Mai în istoria modernă a României.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu, autorii volumului lansat, au semnat autografe pentru invitații la eveniment.

Fotografii de Daniel Angelescu

8 comentarii

 1. Viorica M. says:

  Doamne ajuta!

 2. ELENA DINICA says:

  LA MULTI ANI REGALI!
  TRAIASCA REGINA!

 3. Angela Vasiliu says:

  Sustine cu a ta mana Coroana Romana. Nihil Sine Deo!

 4. Maria says:

  Superb! Felicitări pentru acest eveniment remarcabil.Prețuire !

 5. Mihaela Paraschiva says:

  Felicitari pentru toate evenimentele! Sper sa gasesc cartea in librarii.

 6. […] La 11 mai 2018, Banca Națională a României a sărbătorit Familia Regală în Anul Centenar al Marii Uniri, ocazie cu care a fost lansat volumul “Susține cu a ta mână Coroana Română”. […]

 7. […] Jubileul de 90 de ani al Regelui Mihai I, 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României, Centenarul Marii Uniri, Centenarul nașterii Regelui […]

 8. […] Jubileul de 90 de ani al Regelui Mihai I, 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României, Centenarul Marii Uniri, Centenarul nașterii Regelui […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50899962
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate