Ora Regelui (517)

TVR 1 – sâmbătă, 19 noiembrie 2022, ora 15.20 / TVR Internațional – sâmbătă, 19 noiembrie 2022, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 24 noiembrie 2022, ora 16.05

Castelul Peleș a găzduit o receptie în onoarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, la care Majestatea Sa a invitat diplomați și oameni de afaceri din ambele țări, pentru celebrarea relațiilor româno-britanice începute cu 140 de ani în urmă.

Domeniul regal a primit oaspeți din mai multe țări – sportivi, profesori și studenți. După un secol de la prima confruntare, echipele regale de fotbal din zilele noastre, ale României și Serbiei, au jucat un meci amical. Invitații sârbi au vizitat Castelul Peleș pentru a descoperi țara Principesei Mărioara, care s-a căsătorit cu Regele Alexandru I al sârbilor, croaților și slovenilor, cu 100 de ani în urmă.

Banca Națională a României a marcat Centenarul Încoronării  într-o atmoferă de sărbătoare. Două monede, una din aur și alta din argint, cu tema “100 de ani de la încoronarea de la Alba Iulia a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria” au fost lansate în circuitul numismatic, în prezenţa Familiei Regale. Arhivele Naţionale ale României, Muzeul Cotroceni, Muzeul Militar ”Regele Ferdinand I” și alte instituții care tezaurizează piese de o excepțională însemnătate au pregătit veritabile lecții de istorie a neamului, prin expoziții deschise pentru cîteva luni. 

Prezentator: Camelia Csiki / Producător: Lidia Voicu / Realizatori: Camelia Csiki, Adelina Dumitrescu, Diana Ilica

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51300232
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate