Seară în onoarea Regatului Unit, la Castelul Peleș

Marți, 4 octombrie 2022, în Holul de Onoare al Castelului Peleș, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit o seară dedicată Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența ambasadorului Majestății Sale Britanice, Excelența Sa domnul Andrew James Noble LVO. Au participat personalități diplomatice și economice din România și din Regatul Unit, reprezentând instituții guvernamentale, companii și organizații din cele două țări.

În deschiderea serii, Majestatea Sa s-a adresat participanților:

Bine ați venit în Holul de Onoare al Castelului Peleș!

În timpul domniei Principelui Suveran Carol I, relațiile bilaterale dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei au fost stabilite la 20 februarie 1880.

Regele Edward al VII-lea (pe atunci Principe de Wales) a fost primit chiar în această sală, în anul 1888. Și patru ani mai târziu, în 1892, Regele Carol I a primit Ordinul Jartierei de la Regina Victoria, la Castelul Windsor. Îndelungata istorie a familiilor și țărilor noastre a continuat neîntrerupt de-a lungul anilor și dăinuie și astăzi.

Anul acesta, Principele Radu și cu mine am asistat la sărbătorirea primului Jubileu de Platină din istoria Marii Britanii, la Londra. Din păcate, în această toamnă am participat la Funeraliile de Stat a Reginei Elisabeta a II-a, aducând, în același timp, mesajul nostru de speranță și încredere noului monarh britanic, Regele Charles al III-lea.

Dedic întâlnirea din această seară cu personalități diplomatice și economice britanice celor 140 de ani de relații bilaterale dintre țările noastre, memoriei Reginei Elisabeta a II-a și domniei Regelui Charles al III-lea.

La rândul său, ambasadorul britanic a rostit un cuvânt de mulțumire din partea invitaților.

În a doua parte a serii, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au oferit o recepție în Sala de Concerte a Castelului Peleș.

©Casa Majestății Sale, Daniel Angelescu

5 comentarii

  1. […] invitația Majestății Sale, Margareta și am fost onorați să fim alături de reprezentanții Casei Regale pentru a sărbători parteneriatul economic româno-britanic și începutul domniei Regelui Charles […]

  2. […] Her Majesty Margaret’s invitation and were honoured to be with the representatives of the Royal House to celebrate the Romanian-British economic partnership and the beginning of the reign of King […]

  3. Liliana Sora says:

    Tot respectul pentru Familia Regală a României care, prin strânsa legătură cu Familiile Regale europene, și nu numai, atât prin înrudire dar și printr-o adevărată prietenie, este o punte de comunicare între state, un exemplu de susținere diplomatică și un model inspirational de patriotism, loialitate, demnitate…!

  4. […] Peleș a găzduit o receptie în onoarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, la care Majestatea Sa a invitat […]

  5. […] Peleș a găzduit o receptie în onoarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, la care Majestatea Sa Margareta Custodele […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51240792
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate