Vizită Regală la Batalionul 21 Vânători de Munte

Miercuri, 5 octombrie 2022, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au vizitat Batalionul 21 Vânători de Munte General Leonard Mociulschi din orașul Predeal.

Majestatea Sa a fost întâmpinată de Colonelul Ilie-Marian Dragomir, Comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, și Locotenent Colonel Bogdan Gheorghe, Comandantul Batalionului 21 Vânători de Munte General Leonard Mociulschi.

Brigada 2 a fost creată prin Decret Regal semnat de Ferdinand I, în anul 1923. Batalionul 21 a fost creat în anul 1940, iar în anii noștri, militarii batalionului au luat parte la misiuni internaționale în Irak (în anul 2006) și în Afganistan (în anii 2009, 2012 și 2020).

Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat expoziția Mărturiilor istorice dedicată legăturilor dintre Coroana Română și Batalionului 21. Arma vânătorilor de munte a fost creată în timpul domniei Regelui Ferdinand I, iar Regele Carol al II-lea și Regele Mihai au avut strânse legături, inclusiv prin propria lor formare militară, cu vânătorii de munte. Custodele Coroanei a purtat discuții cu ofițerii și militarii de astăzi, atât despre programele de pregătire profesională, cât și despre misiunile NATO și multinaționale la care au participat.

De asemenea, a fost evocată legătura strânsă a Regelui Mihai cu Batalionul 21 Vânători de Munte. Regele a fost de mai multe ori oaspetele Brigăzii 2 și al Batalionului 21, după anul 1997.

Pe Platforma de instrucție, militarii Batalionului 21 au executat o serie de exerciții de alpinism militar în fața Majestății Sale și a Principelui Radu.

Histoires Royales

©Casa Majestății Sale, Daniel Angelescu

2 comentarii

  1. Liliana Sora says:

    Prezenţa activă a Familiei Regale oriunde şi oricând , accentuează ideea de respect, înțelegere, altruism, modestie, preţuire, recunoștință…, valori ce îi dau identitatea, demnitatea, onestitatea, mândria şi nobleţea…. Stimă și considerațe pentru Familia Regală, care prin tot ceea ce face a câștigat încrederea și afecțiunea oamenilor, simțul datoriei fiind ” cea mai luminoasă dovadă de sănătate a unui suflet ” cum spunea Nicolae Iorga.

  2. […] are o strânsă colaborare cu două importante unități militare care fac parte din Brigada 2, Batalionul 21 Vânători de Munte din Predeal și Batalionul 33 Vânători de Munte de la Curtea de Argeș, Oraș […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51853486
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate