Vizită la Brașov, iunie 2023

©Primăria Municipiului Brașov

Vineri, 30 iunie 2023, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au participat, la Brașov, la aniversarea a 100 de ani de la înființarea Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa. Au luat parte autoritățile locale ale municipiului și județului, înalți reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și un sobor de preoți ai Bisericii Ortodoxe Române. HISTOIRES ROYALES

Marea unitate a fost creată prin Decret Regal, semnat de Regele Ferdinand I, la 1 iulie 1923. O sută de ani mai târziu, la Sala Tronului de la Palatul Regal din București, în martie 2023, Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa a fost distinsă cu Crucea Casei Regale a României, de către strănepoata Regelui Ferdinand Întregitorul, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei:

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

La 100 de ani de la înfiinţare, ca primă mare unitate militară de vânători de munte, pentru a onora memoria eroilor proveniţi din rândurile sale, care au căzut la datorie apărându-şi ţara. Pentru că, astăzi, păstrează cu mândrie tradiţiile armei de care Regele Mihai a fost cel mai ataşat, contribuind la formarea specialiştilor în arta militară în condiţii montane grele şi participând la misiuni naţionale şi internaţionale, inclusiv pentru înlăturarea efectelor dezastrelor şi altor calamităţi. Pentru prezenţa constantă, în cadrul activităţilor de reprezentare şi al evenimentelor publice, cu Familia Mea, prin care se duce mai departe legătura dintre Coroană şi Armată.

Participarea Custodelui Coroanei și a Principelui Consort la ceremonie a reiterat legătura strânsă a Familie Regale cu Brigada 2 Vânători de Munte, în acest secol. Arma vânătorilor de munte a fost creată în timpul domniei Regelui Ferdinand I, iar Regele Carol al II-lea și Regele Mihai au avut strânse legături, inclusiv prin propria lor formare militară, cu vânătorii de munte. Regele Mihai a fost oaspetele Brigăzii, după anul 1997.

În zilele noastre, Casa Majestății Sale are o strânsă colaborare cu două importante unități militare care fac parte din Brigada 2, Batalionul 21 Vânători de Munte din Predeal și Batalionul 33 Vânători de Munte de la Curtea de Argeș, Oraș Regal.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale
©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale
©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale
©Primăria Municipiului Brașov
©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale
©Primăria Municipiului Brașov
©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale
©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

În a doua parte a vizitei la Brașov, Majestatea Sa și Principele Radu au vizitat Aeroportul Internațional, cel mai nou şi mai de anvergură proiect finalizat în ultimii ani în municipiu.

La aeroport, Majestatea Sa a fost întâmpinată de preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Şerban Todorică, şi de directorul aeroportului, domnul Alexandru Anghel. Familia Regală a vizitat aeroportul, s-a întâlnit cu personalul operaţional şi a văzut, în timp real, fluxul de functionare al terminalului.

Fotografiile de la Aeroportul Brașov au fost realizate de Daniel Angelescu

1 comentariu

  1. Liliana Sora says:

    Cinste și onoare pentru Brigada 2 Vânători de Munte , în fața căreia ne înclinăm cu respect și recunoștință. La mulți ani !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51851395
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate