Ora Regelui (531)

TVR 1 – sâmbătă, 4 martie 2023, ora 15.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 4 martie 2023, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 9 martie 2023, ora 16.05

Castelul Peleș a găzduit o receptie în onoarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, la care Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a invitat diplomați și oameni de afaceri din ambele țări, pentru sărbătorirea relațiilor diplomatice româno-britanice, stabilite cu mai bine de 140 de ani în urmă.

Domeniul regal a primit oaspeți din mai multe țări – sportivi, profesori și studenți. După un secol de la prima confruntare, echipele regale de fotbal din zilele noastre, ale României și Serbiei, au jucat un meci amical. Invitații sârbi au vizitat Castelul Peleș pentru a descoperi țara Principesei Mărioara, care s-a căsătorit cu Regele Alexandru I al sârbilor, croaților și slovenilor, cu 100 de ani în urmă.

Banca Națională a României a celebrat Centenarul Încoronării  într-o atmoferă de sărbătoare. Două monede, una din aur și alta din argint, cu tema “100 de ani de la încoronarea de la Alba Iulia a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria” au fost lansate în circuitul numismatic, în prezenţa Familiei Regale. Arhivele Naţionale ale României, Muzeul Cotroceni, Muzeul Militar ”Regele Ferdinand I” și alte instituții care tezaurizează piese de o excepțională însemnătate au pregătit veritabile lecții de istorie a neamului, prin expoziții deschise pentru câteva luni. 

Reluarea ediției din 19 noiembrie 2022

Prezentator: Camelia Csiki / Producător: Lidia Voicu / Realizatori: Camelia Csiki, Adelina Dumitrescu, Diana Ilica

1 comentariu

  1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

    Voi urmări, așa ca întotdeauna, cu mare plăcere și interes.Trăiască MS Margareta Regina Românilor ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50386908
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate