Ziua Sfinților Mihail și Gavriil

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei urează tuturor celor care își aniversează astăzi ziua onomastică, de sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil, multă sănătate, bucurie alături de familie și speranța în zile mai senine!

De-a lungul ultimelor două decenii, sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil a prilejuit deschiderea porților Palatului Elisabeta și primirea, de către Regele Mihai I, a tuturor celor care doreau să-i adreseze personal la mulți ani, cu ocazia zilei onomastice.

Ziua de 8 noiembrie a fost, în tradiția regală românească, ziua sărbătoririi oficiale a suveranului. Ziua de naștere, 25 octombrie, a fost mereu sărbătorită privat, în familie. Ziua onomastică, 8 noiembrie, a prilejuit evenimente publice, atât înainte de 1947, cât și după 1997.

Desigur, dintre toate zilele onomastice ale Regelui Mihai, cea din anul 1945 rămâne cea mai importantă, din punct de vedere politic și istoric. Atunci, în Piața Palatului Regal, națiunea a dovedit cât de mult înseamnă legătura dintre Coroană și Societate, chiar și în cele mai dramatice momente pentru țară.

Ultimele două “Uși deschise” la Palatul Elisabeta au avut loc în anul 2013 și în anul 2014. Aceștia au fost ultimii doi ani în care Regele Mihai a participat la evenimente publice.

În ziua de 8 noiembrie 2015, Regele Mihai a transmis un mesaj tinerilor României, un document de însemnătate pentru prezentul românesc, un punct de reper pentru tânăra generație. În acel mesaj, ultimele cuvinte ale suveranului către tineri au fost: “Timpul României voastre a început!”

3 comentarii

 1. Multe felicitäri de bine si sänätate din toatä inima, dar si din Germania de sud din Landul svabiilor Baden-Württemberg
  Träiascä Principesa micä MARIA ALEXANDRA a Romaniei
  viitorul monarhiei din Romänia este asigurat…..
  acum depinde de M.S. Principesa de coroanä Margareta a Romäniei
  NIHIL SINE DEO
  ziua de nume MIHAIL si GAVRIL LA MULTI ANI

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Majestatea Sa Regele Mihai – un reper binecuvantat de Dumnezeu in viata si istoria Romaniei si a natiunii romane. Vesnica glorie si nestearsa amintire !

 3. Popescu Purcel Carmen says:

  Majestatea Sa Regele Mihai a fost pilda de patriotism pentru natiunea romana. Recunostinta vesnica!
  Dumnezeu sa- l aiba in paza!

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 31384885
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate