Porți deschise, Palatul Elisabeta, 19 noiembrie 2014

Miercuri, 19 noiembrie 2014, Majestatea Sa Regele Mihai a deschis porțile Palatului Elisabeta tuturor românilor care au dorit să-i ureze la mulți ani cu ocazia zilei de naștere și a zilei onomastice. Majestatea Sa a împlinit 93 de ani în ziua de 25 octombrie 2014.

La ora 12, Regele Mihai a ieșit la balcon alături de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu pentru a saluta musafirii.

Cu această ocazie, Muzica Reprezentativă a Armatei a susținut, timp de trei sferturi de oră, un concert în aer liber. La reușita evenimentului a contribuit Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei care a lansat, în semn de omagiu, peste două sute de porumbei voiajori. De asemenea, și-au adus aportul militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazu”, precum și Jandarmeria Română.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

10 comentarii

 1. Cristian says:

  TRAIASCA REGELE !!!

 2. Horia Tiganus says:

  A fost un eveniment. Am participat impreuna cu copiii mei, sadindu-le o amintire puternica si o samanta buna in suflet… in Coltul (lor) Romanesc. S-au ales cu o “lance” de care sa-si agate drapelul si speranta.

 3. vladut mihaela says:

  Dumnezeu binecuvinteaza pe Maiestatea Sa Regele Mihai cu viata lunga si plina de impliniri alaturi de poporul roman care il iubeste . La multi ani Maiestate !

 4. ion says:

  Am fost acolo cu fiica-mea si astazi mi se pare ca tara merge din ce in ce mai hotarat catre monarhie constitutionala. Nihil Sine Deo.

 5. Mariana Sima si Alexandra Sima says:

  Un Om cat o Tara; O Inima cat un Popor, o imbratisare fara hotare ! Majestate va iubim si vrem sa marturisim ! Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Nihil Sine Deo ! Nihil Sine Rege !

 6. Norica și Sorin Vasilian says:

  REGELE LA COTROCENI !

 7. Moise Gheorghe says:

  Ne rugam Bunului Dumnezeu Sa Va tina sanatos in indelungati ani si impreuna cu Poporul Roman sa repunem tara in drepturile ei firesti: Monarhia Constitutionala pe care comunistii ajutati de tancurile sovietice ne-au luat-o la 30 decembrie 1947. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 8. Stoica Rodica says:

  Clipe de adevarata inaltare sufleteasca petrecute in onoare alaturi de MS Regele Mihai I a Romaniei si a Familiei Regale la Palatul Elisabeta.!

 9. Diana Lucia Zotescu says:

  In acea zi de 19 noiembrie 2014 implineam 70 de ani, asa ca nu ar fi fost dar mai mare de la Dumnezeu decat acela de a-mi petrece acea zi alaturi de Majestatea Sa Regele Mihai la Palatul Elisabeta (asa si planuisem, de indata ce se anuntase acea zi a “Portilor Deschise” in prezenta iubitului nostru Rege). Doar ca nu a fost sa se intample asa, intrucat in acea zi, exact in acea zi, a fost inmormantarea fratelui meu la Galati. Mi-am pierdut astfel nu doar fratele, ci si ULTIMA sansa de a-l vedea pe Majestatea Sa Regele Mihai IN VIATA, la Bucuresti.

  De atunci, de cinci ani, la fiecare zi de 19 noiembrie, bucuria aniversarii mele este umbrita de tristetea amintirii aceleiasi zi de noiembrie 2014. M-a intrebat intr-o zi cineva: “Ei, si la ce ti-ar fi folosit sa il mai vezi odata pe Rege”? Ce poti alege sa raspunzi la o astfel de intrebare? Nu stiu daca raspunsul meu a fost cel mai potrivit, pentru ca motivele mele de tristete erau multiple. I-am raspuns doar acelei persoane ca fiecare zi in care il vedeam pe Majestatea Sa era pentru mine o imensa sarbatoare si bucurie, pe care nimic si nimeni altcineva nu mi le putea oferi, mai ales exact de ziua mea de nastere. In curand va veni o noua zi de 19 noiembrie, si din nou ma voi gandi cu nostalgie la Regele meu si al nostru, la darul sufletesc imens pe care ni-l facea tuturor prin simpla Sa prezenta printre noi.

 10. […] două “Uși deschise” la Palatul Elisabeta au avut loc în anul 2013 și în anul 2014. Aceștia au fost ultimii doi ani în care Regele Mihai a participat la evenimente […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797595
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate