Porți deschise, Palatul Elisabeta, 8 noiembrie 2013

FILMUL SĂRBĂTORIRII

Astăzi, vineri, 8 noiembrie 2013, la ora 10, Regele Mihai I a deschis porțile Palatului Elisabeta tuturor celor care au dorit să-i ureze la mulți ani cu ocazia zilei de naștere și a zilei onomastice. Majestatea Sa a împlinit 92 de ani în ziua de 25 octombrie 2013, iar în ziua Sfinților Mihail și Gavriil sărbătorește public ziua de naștere, împreună cu cea onomastică.

Români din toată țara și din Basarabia au venit cu plăcere la Palatul Elisabeta. La ora 11, Majestatea Sa a ieșit în balconul palatului, pentru a saluta participanții. Cu ocazia evenimentului, a avut loc, timp de trei sferturi de oră, un concert în aer liber susținut de Muzica Reprezentativă a Armatei.  La reușita evenimentului și-au adus aportul Corul Regal și Jandarmeria Română.

Ziua a fost strălucitoare, cu soare, cer senin și căldură. Principesa Moștenitoare și cu mine, însoțiți de Principele Nicolae, am fost fericiți să împărtășim, alături de Majestatea Sa și de miile de musafiri, însemnătatea fără pereche a momentului.

70 comentarii

 1. Horia Tiganus says:

  A dat bunul Dumnezeu si am ajuns si eu cu baiatul meu sa fluturam drapelul si sa cantam “La multi ani” Majestatii Sale Regelui Mihai.
  Baiatul meu a fost intrebat de ce a venit la palat, iar el a raspuns simplu: “pentru ca e Regele nostru!” … eu am castigat astazi un suflet pentru Romania.
  Multumesc celor ce ne-au inlesnit aceasta bucurie.
  Dumnezeu sa-l ocroteasca pe Rege si poporul sau !

 2. Marius IONESCU says:

  Multi ani binecuvantati Majestea voastra bunul dumnezeu sa va ocroteasca si va aibe in paza avem multa nevoie de dumneavoastra de intelepciunea dumneavoastra de echilibrul majestatii voastre .
  Am trait azi o mare bucurie si onoare totodata dea participa la sarbatorirea majestatii voastre la palatul Elisabeta unde totul a fost la inaltime ,emotionant vremea superba parca toti ingerii ne zambeau din cer.
  Sarut mana cu respect Majestatii voastre al coroanei supus credincios
  MariusTheodor Ionescu

 3. Trăiască Regele! Trăiască Principesa Moștenitoare și întreaga familie regală! Se apropie ceasul regăsirii tradiției, când vom putea cânta Oda bucuriei și Imnul Regal din milioane de piepturi eliberate de minciună și meschinărie! Steaua neamului românesc este vie. Nihil sine Deo!

 4. Roxana Gabriela Mateescu says:

  Alaturi de miile de romani am trait clipe sublime. LA MULTI ANI, MAJESTATE ! SA NE TRAITI ! SA FITI PERMANENT LANGA NOI ! SUNTETI SIMBOLUL ROMANIEI ! DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PERMANENT !

 5. Cioroiu Laurentiu says:

  “LA MULTI ANI MAJESTATE!” Sunteti un model pentru mine prin tot ce oferiti neamului romanesc: iubire, educatie aleasa, echilibru, moralitate. MULTA SANATATE INTREGII FAMILII REGALE!

 6. Nicoleta Chiru says:

  Buna ziua! Extraordinar! O emotie teribila de bucurie! Am fost de-a dreptul incantata sa particip la acest eveniment!

 7. Bogdan Laurentiu Frunza says:

  La multi ani pentru Majestatea Sa, Regele nostru, Mihai ! Ne rugam la Sfanta Liturghie pentru Majestatea Sa si familia domniei voastre ! Ganduri bune de la Braila !

 8. Gabriela Bucur says:

  A fost foarte emotionant.Traiasca Regele Mihai I al Romaniei!

 9. mihaela vladut says:

  La multi ani cu sanatate Majestatii Sale Regele Mihai alaturi si pt. binele poporului roman !

 10. ioan malita says:

  La Multi Ani Majestate, Regle Mihai al Romaniei,
  Prea Sfanta Treime Dumnezeu sa Va tina cu intraga familie regala si itnre popiorul roman in pacea, dragostea, puterea, lumina si pronia Sa , cu sanatate puternica, energie divina si intelepciune de Sus ca sa puteti restaura ordinea cresitna si monarhica in Romania1
  Romanii sunt de 70 de ani sclavii aceleiasi conduceri structurate etnic – tiganii de matase si catifea, sionisti neocomunisti pstmodernisti, unguri reviszionisti si rusi capitalisti, care au transformat Romania intr-o colonie a streainatatii, vasnzand tot patrimoniul fizic, labroal si pe termen lung al tarii la straini. Romanii nu mai sunt in stare sa se trezeasca, sa impulsioneze reidicarea tarii. ROMANII AU DECAZUT CA POPOR SI IN VIRTUTEA CRESTINA, SI NU MAI AU NICI O SALVARE, DECAT LA DUMNEZEU, DACA IL VOR CAUTA CU TOATA INIMA.

 11. Diana Lucia Zotescu says:

  Alteta Voastra,

  A fost o sarbatoare foarte emotionanta. Lumea intra pe portile Palatului in valuri, si persoanele din organizare chiar comentau ca nu stiu unde vor mai intra participantii. In final desigur ca s-a facut loc, dar in cei peste 20 de minute pana la marele moment de la balcon au continuat sa soseasca alti si alti participanti.

  In zona unde eram eu cu grupul de profesori de la Universitate (din care o parte proveneau din Cluj, chiar daca traiesc acum in Bucuresti), multe persoane, barbati si femei, aveau ochii in lacrimi la aparitia Majestatii Sale Regelui la balcon. Am cantat cu totii – sotto voce – atat Imnul Regal cat si “Multi Ani Traiasca”, am fluturat steguletele, am aplaudat si am scandat numele Regelui nostru. Am traiti cu totii nu doar momentele de mare intensitate sufleteasca datorat prezentei Regelui, ci si altceva, ce nu mai simtisem inainte: ne simteam intre noi ca fratii, unindu-ne aceleasi idealuri, liantul principal fiind dragostea, respectul, veneratia pentru Regele nostru, care prin prezenta Sa ne readusese increderea in semenii nostri, atat de profund si de miseleste distrusa de comunisti. Ii simteam pe toti ca sunt AI MEI, chiar daca nu ii cunosteam.

  Iata, Majestatea Voastra, doar unul dintre multele motive pentru care Va suntem recunoscatori ca sunteti printre noi: ne-ati readus inapoi sentimentul de apartenenta la acelasi popor. Ne-ati unit prin iubire. Am plans toti de bucurie, iar asta ne-a reamintit ca avem un Rege, dar si ca suntem parte din acelasi trup social: natiunea romana.

  Cu veneratie, nesfarsit respect si credinta in Majestatea Voastra, in Stema si Casa Regala, cu sufletul inca vibrand in acordurile Imnului Regal, Va urez, Majestatea Voastra LA MULTI ANI ! alaturi de MS Regina, de Altetele Lor Regale, si de noi, prea-plecatii Vostri supusi.

  prof. Diana Lucia Zotescu
  dr. arh. Robert Eugen Zotescu

 12. AICI RENASTE ROMANIA ADEVARATA!AICI LA PALATUL ELISABETA NTALNIM PE CEI CARE SUNT ALESI DE DUMNEZEU SA NE CONDUCA,FAMILIA REGALA A ROMANIEI SI MAJESTATEA SA REGELE!SA NE TRAIASCA INTRU MULTI ANI IN PACE SI ONOR!

 13. Comentarii pe Facebook (V) says:

  Dragomir Manuela
  Multa sanatate si La multi ani Majestate!
  #
  Andrei Bunulescu
  La Multi Ani Regele meu! Multa sanatate de ziua onomastica!
  #
  Florin Topoliceanu
  Odata cu portile deschise la Palatul Elisabeta ,se deschid si inimile celui care va ureaza LA MULTI ANI batand in rezonanta cu a Majestatii voastre dela mesajele transmise la trecerea dintre ani cu neuitatul apel ”POPORUL MEU…” la ”Traiasca REGELE in pace si onor! ..De tara iubitor si-aparator de glie…la ineguratul mesaj al ABDICARII FORTATE si la finalul ultimei sanse a revenirii in PATRIA unui POPOR CARE SPERA SA VA ALATURATI IN IMPLINIREA DESTINULUI UNEI ROMANII CARE SA-SI RECAPETE LOCUL SI RESPECTUL ACORDAT DE ISTORIA SA MILENARA ..Cu adanc respect si iubire crestina va imbratiseaza Prof.dr.Florin Topoliceanu ,un coleg de breasla si destin Universitar al regretatului Prof.Rene DUDA care mi-a fost alaturi dela fondarea unicei facultati de Bioinginerie medicala din Romania la formarea Primei promotii de Bioingineri( 1995-2001 ) ai Mileniului III .
  #
  Maria Ruxandra
  La multi ani,Maiestate! https://www.facebook.com/photo.php?v=660662230634185&set=vb.573542576039689&type=2&theater
  #
  Ioan Brad
  La mulți ani, Majestate!
  #
  Darius Gabriel
  La multi ani Majestate
  #
  Firulescu Alexandru Mihai
  Ii doresc multa sanatate Majestatii Sale si un sincer si calduros la multi ani.
  #
  Filimon Gabriel
  La multi si fericiti ani Majestate !!!
  #
  Doroteea Suceveanu Dinescu
  La Mulţi Ani Majestăţii Sale, Regele Mihai al României!
  #
  Viorica Ionescu
  Sanatate,liniste si multi ani!
  #
  Theodorescu Daniela
  Cu ocazia aniversarii onomastice care se apropie, urez Majestatii Sale, cu tot respectul , La multi ani! , cu sanatate ! Gandurile bune si intelepte pe care le nutreste despre tara si poporul roman sa se indeplineasca!

 14. De aici incepe Romania adevarata,cea monarhica.Aici la palatul Elisabeta gasim pe adevaratii conducatori pe care Dumnezeu ni i-a ales,Familia Regala si Majestatea Sa Regele!

 15. Comentarii pe Facebook (VI) says:

  David J. Logan Shame there was not a march in support of the King afterwards through central Bucharest.
  #
  Geo Scripcariu la ora 12 portile erau inchise si jandarmii nu mai lasau pe nimeni inauntru. am vazut oameni in varsta veniti din alte orase ale tarii care au fost trimisi acasa. nu mai vorbesc ca atitudinea jandarmilor era aproapiata cu a celor de la protestele anti-RMGC. pacat..
  #
  Derzelas Getic
  #
  Bancila Sandra Prezenta romanilor de toate categoriile sociale in numar mare la aceasta ZI de ANIVERSARE REGALA – ne arata ca ROMANII au nevoie si isi doresc sa RESPECTE pe cei ce MERITA cu adevarat si sa fie RESPECTATI. CASA REGALA este OAZA de speranta pentru DEMNITATE , ONOARE , CULTURA si PROSPERITATE.
  #
  Ciprian Murarasu Dar unde ati fost mai regalistilor 23 de ani? Ce ati votat pina acum? V-a apucat brusc dragostea de Rege acum cind are 92 de ani?
  #
  Novak Lăcătuş Respect in fata casei regale
  #
  Asu Ste FRUMOS
  #
  Erika Erika LA MULTI ANI MAJESTATE!
  #
  Melania Kiss EVENIMENT ISTORIC !!LA MULTI ANI MAJESTATE!
  #
  Florin Serbanescu oare ce poate fi mai placut si frumos devat sa mergi si sa-ti vizitezi Regele si sa-i spui La multi ani!
  #
  Elena Jurca LA MULTI ANI!!
  #
  Mathe Ernestina LA MULTI ANI-MAJESTATE.
  #
  Blonda Bijoux MULTI ANI SANATOSI.
  #
  Răzvan Sandu Superb !
  #
  Valentin Balcescu La multi ani Majestate!
  #
  Iordache Marilena La multi ani, Majestate ! Am vazut la tv manifestarea. O domana spunea ca se astepta sa vina mai multe persoane. Problemele acapareaza astazi sufletele oamenilor dar sunt convinsa ca multi s-au uitata la tv.
  #
  Liliana Sora Mulțime de oameni, care trăiesc în spiritul valorilor ce sprijină viața, demnitatea , dragostea și respectul față de om, identitatea, etc, care au venit să întâlnească pe CEL , și CEI în care au încredere și care ne pot schimba viața. De fapt, cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oamenii care au continuat să încerce chiar și atunci când se părea că nu mai există nici o speranță. În viață, mulți oameni știu ce trebuie să facă , dar cunoașterea nu este de ajuns, trebuie luată o atitudine , o poziție. Așadar, să credem în convingerile noastre, să credem că viața noastră nu este delimitată de granițe înguste, să credem că ceea ce dorim este posibil, și toate acestea susținând MONARHIA costituțională. Trăiască Regele !
  #
  Bacel Maria LA MULTI ANI! SI DIN PARTEA NOASTRA CHIAR DACA NU AM FOST ACOLO.
  #
  Doris Agatha S Ce pacat ca nu sunt in tara !!!!!! Mi-ar fi facut o imensa placere sa-l reintalnesc pe Majestatea Sa !!!!! RESPECT, MAJESTATE !!!!!
  #
  Arsenie Santa Respect!!!!
  #
  Ion Tariceanu Tot respectul pentru Majestatea sa !!!
  #
  Dumitrescu Dan Romania va respecta Majestatea Voastra.
  #
  Dorel Iosif Sosoi La multi ani!!!!RESPECT Traiasca Regele!
  #
  Maria Cornea La mulți ani Majestate
  #
  Craciun Laura La multi ani Majestate!!!
  #
  Ileana Stancu MULTI ANI TRAIASCA /
  #
  Mary Lally My father too
  #
  Ninuta Pop La multi ani,am fost profund emotionata !
  #
  Doina Marin TRAIASCA REGELE!
  #
  Cristina Leister Traiasca Regele!
  #
  Liana Dendea traiasca regele nostru mihai traiasca monarhia
  #
  Luminita Mirela Pop Traiasca Regele!
  #
  Marinela Boz Va rog corectati “si-au adus aportul”. Poate “contributia” ar fi mai potrivit. Multumesc ! Traiasca Regele !
  #
  Voica Pop TRAIASCA MIHAI REGELE TUTUROR ROMANILOR !
  #

 16. Dr Daniel Petre says:

  Multumim Majestate!
  A fost o zi superba.
  TRAIASCA REGELE NOSTRU!

 17. Guvernarea inimii says:

  Mulțumim Majestății Sale Regelui Mihai și Casei Regale pentru bucuria de a fi putut participa la întâlnirea de suflet din dimineața zilei de 8 noiembrie, de la Palatul Elisabeta.

  Privirea Regelui ne-a învăluit cu forța și autoritatea unui suveran-părinte, cu emoție, dragoste, înțelegere și răbdare, cu grijă, fermitate și demnitate, pe care ni le-a transferat miraculos în inimi prin legătura nevăzută și inefabilă a iubirii.

  Probabil că privirile îngerilor, în strălucitoarea dimineață de toamnă, au putut vedea uriașa inimă a celor adunați la Palat pulsând la unison în valuri de iubire și nobile sentimente, iradiind spre lume vibrația curată a unei altfel de realități.

  Cu cele mai alese sentimente, M.B.

 18. […] cu Mihai I al României, Mircea Ciobanu, Ed. Humanitas Bucureşti, 2008 [3] ibidem surse foto: 1, 2 Echipa CSC (97 Posts) Tags: Diana Trăncuță, monarhie, patriotism, Raluca Dinu, Regele […]

 19. Simona Barbu says:

  “La ora 11, toate privirile erau aţintite spre balcon. Emoţie, speranţă, nerăbdare, fericire. Trăiri care au izbucnit în aplauze, urale şi lacrimi. Doamne, ce fericită sunt. Ce zi frumoasă, fără niciun nor pe cer, ca sufletul regelui.” – un articol scris de doua pustoaice care viseaza la o Romanie mai buna 🙂

 20. […] două “Uși deschise” la Palatul Elisabeta au avut loc în anul 2013 și în anul 2014. Aceștia au fost ultimii doi ani în care Regele Mihai a participat la […]

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40856198
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate