Vizită la Londra și Canterbury, 6-9 februarie 2017

Alteța Sa Regală Principele Radu a făcut o vizită la Londra și la Canterbury în zilele de 6-9 februarie. A fost prima vizită externă a Familiei Regale în anul 2017.

În anul 2016, Familia Regală a efectuat 13 vizite cu caracter public în Suedia, Elveția, Turcia, Republica Moldova, Belgia, Germania, Bulgaria și Marea Britanie. Cea mai recentă vizită la Londra a fost cea a Principesei Moștenitoare și a Principelui Radu în zilele de 12-15 iulie 2016.

În dimineața de luni, Alteța Sa Regală a mers în orașul Canterbury din Anglia, unde este situată Universitatea Kent. Acolo, Principele Radu s-a întâlnit cu studenți și profesori de la Școala de Științe Fizice, de la Kent Business School și de la Facultatea de Științe Politice. Principele a întâlnit, de asemenea, pe președintele Universității Kent, doamna vice-cancelar profesor Julia Goodfellow. La vizita de la universitate a luat parte dl Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova. Principele Radu a discutat cu gazdele despre aportul studenților români și moldoveni la activitatea de studii și cea de cercetare din eminenta universitate britanică. A fost a treia vizită a Principelui Radu la Universitatea Kent. În 2007 la Canterbury și în 2008 la Bruxelles, Alteța Sa Regală a prezentat studenților prelegeri despre dezvoltarea postdecembristă a României.

În după-amiaza zilei de 6 februarie 2017, Principele Radu a vizitat Fundația Invictus, al cărei patron regal este Alteța Sa Regală Principele Harry. Acolo, Principele s-a întâlnit cu Sir Keith Mills, președintele fundației și cu membri ai conducerii organizației. A fost evocată prezența militarilor Invictus Romania la jocurile mondiale de la Toronto din septembrie 2017 și posibilitățile de cooperare dintre cele două organizații. Au luat parte la întâlnire ES dl Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, și dl Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova.

În dimineața de marți, 7 februarie 2017, Principele Radu a fost oaspetele Colegiului Regal de Apărare, fondat în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei în anul 1927. După acest model a fost creat, în România, în anul 1993, Colegiul Național de Apărare. Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu Sir Tom Phillips, comandantul colegiului, a participat la prelegerea colegiului din această dimineață, consacrată analizei violenței pe continentul african, și a luat prânzul în compania profesorilor și cursanților.

În după-amiaza de marți, Principele Radu s-a întâlnit la Mansion House, cu Lordul Primar al Londrei, Andrew Parmley. La întâlnire a fost prezent dl Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova. Lordul Primar a purtat o discuție cu invitații săi privind mediul de afaceri din Londra și posibilitățile de investiții și cooperare cu România și Republica Moldova.

Întâlnirile dintre Familia Regală a României și Lordul Primar al Londrei au început în anul 1874, când Principele Carol I și Principesa Elisabeta au fost oaspeții Lordului Primar la Guildhall. Regele Carol I a fost din nou oaspete de onoare la Guildhall, la invitația Lordului Primar al Londrei în anul 1892. Regele Ferdinand și Regina Maria s-au întâlnit cu Lordul Primar al Londrei în anul 1924, iar Regele Carol al II-lea în anul 1938. Regele Mihai s-a întâlnit cu Lorzii Primari ai Londrei în anul 1938, 2011 și 2012. Principesa Moștenitoare Margareta a fost oaspetele de onoare al Guildhall și al Lordului Primar în anii 2013 și 2015.

În încheierea zilei de 7 februarie, Alteța Sa Regală s-a reîntâlnit cu reprezentanți ai Universității Kent, cu care a avut discuții preliminare pentru crearea unui proiect legat de accesul tinerilor merituoși din România și din Republica Moldova la studii de înaltă specialitate în Marea Britanie.

Cu ocazia vizitei la Londra, Alteța Sa Regală a avut o întâlnire la Palatul Buckingham cu Altețele Lor Regale Principele Edward, Conte de Wessex, și Contesa de Wessex. Întâlnirea a avut un caracter privat.

În Marea Britanie, Comitetul Național Paralimpic este sub înaltul patronaj al ASR Principelui Edward, iar în România, Comitetul Național Paralimpic are înaltul patronaj al Principelui Radu.

De asemenea, Contele și Contesa de Wessex sunt puternic implicați în activitatea din Marea Britanie și cea internațională a Duke of Edinburgh Award, o organizație stabilită în mai bine de 140 de țări, care se ocupă de educația tinerilor și de dezvoltarea lor fizică și intelectuală. Organizația The Duke of Edinburgh’s International Award Romania este sub patronajul regal al Principesei Moștenitoare Margareta.

La Universitatea Kent din Canterbury

Vizita Principelui Radu la Universitatea Kent din Canterbury, 6 februarie 2017 Vizita Principelui Radu la Universitatea Kent din Canterbury, 6 februarie 2017 Vizita Principelui Radu la Universitatea Kent din Canterbury, 6 februarie 2017

La Fundația Invictus din Londra

Vizita Principelui Radu la Fundația Invictus, Londra, 6 februarie 2017 Vizita Principelui Radu la Fundația Invictus, Londra, 6 februarie 2017 Vizita Principelui Radu la Fundația Invictus, Londra, 6 februarie 2017

La Colegiul Regal de Studii pentru Apărare

Vizita Principelui Radu la Colegiul Regal de Aparare, Londra, 7 februarie 2017 Vizita Principelui Radu la Colegiul Regal de Aparare, Londra, 7 februarie 2017 Vizita Principelui Radu la Colegiul Regal de Aparare, Londra, 7 februarie 2017 Vizita Principelui Radu la Colegiul Regal de Aparare, Londra, 7 februarie 2017

Vizita Principelui Radu la Colegiul Regal de Aparare, Londra, 7 februarie 2017

La Lordul Primar al Londrei, Mansion House

Principele Radu vizita la Lordul Primar al Londrei, Mansion House, 7 februarie 2017

Principele Radu si Lordul Primar al Londrei, Mansion House, 7 februarie 2017, foto Leonard Chelaru-Popovici

Principele Radu vizita la Lordul Primar al Londrei, Mansion House, 7 februarie 2017 Principele Radu vizita la Lordul Primar al Londrei, Mansion House, 7 februarie 2017 Principele Radu vizita la Lordul Primar al Londrei, Mansion House, 7 februarie 2017

Fotografii de Mihai Baloianu

15 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  ADMIRATIE DEOSEBITA PENTRU TOATE ACTIVITATILE MEMBRILOR FAMILIEI REGALE !
  INITIATIVELE, GRIJILE SI PREOCUPARILE AALLRR PRINCIPESEI MARGARETA, CUSTODELE COROANEI SI PRINCIPELUI RADU ADUC ONOARE SI PRESTIGIU TARII !
  DIPLOMATIA CASEI REGALE A ROMANIEI A AVUT IN TOATE TIMPURILE
  ELEGANTA, DISTINCTIE, RIGOARE SI MAI ALES DEMNITATE !
  IN ZILELE NOASTRE CASA REGALA A ROMANIEI DUCE MAI DEPARTE TRADITIA !
  TRAIASCA REGELE SI INTREAGA FAMILIE REGALA !

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Urez Altetei Sale Regale Principelui Radu mult mult succes in desfasurarea vizitei Sale in Angliia in vederea atingerii tuturor obiectivelor. Este de maxima importanta pentru Romania ca relatiile sale cu Regatul Unit sa fie foarte bune si armonioase. Si cine altcineva l-ar putea consolide decat Familia noastra Regala !? Este un efort constant al Membrilor Casei noastre Regale ca raporturile noastre cu toate tarile UE sa fie astfel incat Romania sa se apropie cat mai mult de un nivel general de dezvoltare – si DEMNITATE – apropiat de cel spre care tintim cu totii, astfel incat sa pierdem definitiv acel deranjant sentiment de inadecvare ce ne urmareste atunci cand ne raportam comparativ cu alte natiuni europene. Si vom reusi acest lucru daca vom continua sa fim reprezentati de Familia noastra Regala. Sa nu uitam insa ca nu trebuie sa lasam tot greul pe umerii Lor. Respectul sa castiga atunci cand si noi, la nivel de individ si de popor, intelegem sa ne purtam cu demnitate. Evenimentele ultimelor zile sunt, prin reactiile si comportarea curajoasa, demna si constanta a atator sute de mii de romani sunt, desigur, datatoare de speranta in acest sens.

 3. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 4. Felicitari!!Suntem alaturi de ASR Principesa Mostenitoare Margareta Custodele Coroanei si AS Principele Radu,Casa Regala a Romaniei!Toate cele bune!!Enjoy in England!!Stim ca mergeti si la jubileul -65 de ani-domnie-al Reginei Elisabeta a-II-a!!

 5. Liliana Sora says:

  Prezenţa ASR Principelui Radu la Londra și la Canterbury, în zilele de 6-9 februarie 2017, când se împlinesc şi 65 de ani de când Elisabeta a II-a a fost proclamată Regină a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord (6 februarie 1952 ) este mai mult decât benefică , consolidând astfel relaţiile dintre cele două Case Regale, a raporturilor dintre elitele intelectuale din toate mediile sociale, a românilor şi britanicilor. Reprezentând Familia Regală a României, ASR Principele Radu este mesagerul potrivit , a tot ce este bine şi frumos, în cultivarea demnităţii persoanei şi a demnităţii naţionale. Garantarea stabilităţii şi siguranţei, respectarea legalităţii , a principiilor şi valorilor morale , aprecierea şi promovarea adevăratelor valori… , dar mai presus de toate, respectul faţă om, ca semn al demnităţii şi civilizaţiei, cere o mare fidelitate pentru adevăr , dreptate, loialitate , iubire de ţară şi de neam şi ” …o puritate a conştiinţei aproape perfectă”.
  Respect şi consideraţie pentru Familia Regală ! Trăiască Regele !

 6. Comentarii pe Facebook says:

  Gaby Bc RESPECT!!
  #
  Elena Costache Ce dragut! sunt mandra !
  #
  Petronela Maria Calutiu Mare respect
  #
  Petronela Maria Calutiu intr-adevar am avea cine sa ne reprezinte tara
  #
  Lenuta Huiban Foarte bine.Stiu si sunt convinsa ca altetele voastre veti reprezenta tara asa cum trebuie. Mult succes.
  #
  Nicoleta Gurgu Respect!
  #
  Mimi Mimi Drum bun!
  #
  Mocanu Constantin Numai monarhia salveaza Romania!

 7. Cristian Sandu says:

  Demers excelent al Diplomației Regale!

 8. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Multe felicitari Alteta Voastra Regala!

 9. Viorica M.V. says:

  Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself.
  Viața nu înseamnă să te găsești pe tine însuți. Viața înseamnă să te creezi pe tine însuți.

 10. Felicitari pt AS Principele Radu!!Suntem mandri cu daragii nostri ASR Principesa Mostenitoare Margareta si AS Principele Radu care ne reprezinta in aceasta perioada in UK!!!!Toate cele bune pt Familia Regala si Casa Regala a Romaniei!!

 11. Stefan Violeta says:

  Alteta Sa Regala,Principele Radu ne reprezinta tara cu eleganta, deminitate.Aparitiile Sale in diferitele ocazii filmate ma trimit cu gandul la Majestatea Sa Regele Mihai.Traiasca Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei ! Traiasca Casa Regala a Romaniei !

 12. […] de asemenea, acțiunile pe care Familia Regală le va desfășura, în cursul anului 2018, pentru a sprijini eforturile Republicii Moldova de a aprofunda relațiile cu țările vest-europene și […]

 13. […] sub numele de Imperial Defence College. Colegiul a fost vizitat de Familia Regală română în februarie 2017, iar membrii colegiului au vizitat Palatul Elisabeta în mai […]

 14. […] În anul 2017, Principele Radu s-a întâlnit cu profesorii și cursanții colegiului la Londra. Cursanții Colegiului Regal de Studii pentru Apărare au mai trecut pragul Palatului Elisabeta în anul 2018. Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au vizitat Colegiul și au avut un dialog cu cursanții în anul 2021. […]

 15. […] la Uniunea Europeană, Principele Radu a efectuat vizite oficiale în Belgia (iunie 2016) și Marea Britanie (februarie […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51347238
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate