Colegiul Regal de Apărare britanic la Palatul Elisabeta, mai 2022

Cursanți și profesori de la Colegiul Regal de Studii pentru Apărare din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au fost primiți la Palatul Elisabeta duminică, 22 mai 2022, de către Alteța Sa Regală Principele Radu.

Colegiul (RCDS) este parte a Academiei de Apărare a Regatului Unit și reprezintă forma cea mai avansată de învățământ a instituției. El a fost fondat în anul 1927 de Winston Churchill, sub numele de Imperial Defence College.

La întâlnirea de la Palatul Elisabeta a luat parte Excelența Sa domnul Andrew Noble, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Unit la București.

Cursurile se adresează militarilor superiori, Corpului Diplomatic, funcționarilor publici și oficialilor aflați în poziții importante. În fiecare an sunt admiși la curs un număr de 90-100 de personalități. Cursul durează un an și este deschis personalităților din Marea Britanie, din Commonwealth și din alte țări ale lumii.

În aceste zile, cursanții colegiului efectuează o călătorie de studii în România.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au vizitat Colegiul Regal și au avut un dialog cu cursanții în anul 2021. Cursanții Colegiului au mai trecut pragul Palatului Elisabeta în anul 2018. În anul 2017, Principele Radu s-a întâlnit cu profesorii și cursanții Colegiului la Londra.

Fotografii de Daniel Angelescu ©Casa Majestății Sale

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51347267
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate