Ora Regelui (491)

TVR 1 – sâmbătă, 21 mai 2022, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 21 mai 2022, ora 16.00 / TVR Moldova – joi, 26 mai 2022, ora 16.00

Filmul documentar „Castelul regilor”

În această ediție descoperim povestea Castelului Peleș, Scaunul Casei Regale a României.

Operă a Regelui Carol I, principele occidental cu cea mai lungă domnie din istoria românilor, Castelul Peleș găzduiește astăzi cel mai vizitat muzeu din țară.

Castelul, proprietate a Familiei Regale a României, este locul în care s-au semnat decizii importante: aici s-a petrecut Consiliul de Coroană din august 1914, când s-a decis păstrarea neutralității pentru România și de aici au plecat în exil Regele Mihai și mama sa, Regina Elena.

Vizităm încăperi care nu sunt deschise publicului, aflăm povestea unor colecții unice, povestim despre Sinaia de altădată și despre soarta pe care a avut-o castelul în perioada comunistă.

Director de imagine: Doru Iacovescu / Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator:  Irina Luca

1 comentariu

  1. Liliana Sora says:

    Istorie, artă, cultură, frumos… , toate adunate în aceste construcții emblematice pentru români și nu numai ! Prin valoarea lor istorică, arhitecturală, artistică, acestea au caracter de unicat făcând parte din galeria celor mai importante monumente de acest fel din Europa . Necesitatea protejării şi punerii în valoare a acestui ansamblu arhitectural și peisagistic este un lucru mai mult decât firesc , pentru că ne definește ca neam, ca națiune și ne arată că trebuie să învățăm din istorie și artă tot ce este bine şi frumos.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50407170
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate