Vizită regală la Timișoara

Joi, 19 mai 2022, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au vizitat municipiul Timișoara.

Prima parte a vizitei a avut loc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai”. În Aula Magna, în prezența unei numeroase asistențe cuprinzând membrii Senatului, profesori și studenți, Majestății Sale i-au fost conferite Diploma și Medalia de Onoare a Universității.

După ceremonie, pe platforma Universității, Familia Regală a întâlnit echipa de rugby CS SCM USAMVB Timişoara, pe care a felicitat-o cu ocazia câștigării Cupei României la Rugby.

Cu aceeași ocazie, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au dat startul Crosului Regalității, o competiție sportivă anuală organizată de USAMV Timișoara cu ocazia Zilei de 10 Mai.

La Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Timișoara, cuplul regal a fost întâmpinat de Înalt Preasfinția Sa Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului. Alături de primarul municipiului, domnul Dominic Fritz, Majestatea Sa și Principele Radu s-au recules pentru câteva minute în catedrală, iar apoi au pus două lumânări cu lumină de la Sfântul Mormânt de la Ierusalim la portretul frescă al Regelui Mihai I, aflat în Pridvorul Catedralei.

În continuarea vizitei, Majestatea Sa Margareta, alături de primarul municipiului Timișoara, a dezvelit placa purtând numele noului Bulevard Regele Mihai I.

Majestatea Sa a mers apoi în Piața Libertății, unde a plantat un stejar tânăr pe locul vechiului stejar plantat de Suveranii României Mari, Regelui Ferdinand I și Regina Maria, în mai 1923.

În încheierea vizitei la Timișoara, domnul primar Dominic Fritz a oferit o recepție în onoarea Familiei Regale, la care au participat personalități din societatea civilă timișoreană, membri ai Corpului Consular, ziariști și funcționari publici.

AGERPRES

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Regele Mihai I”

La Catedrala Mitropolitană

Dezvelirea plăcii inaugurare a Bulevardului Regele Mihai

Plantarea noului Stejar Regal în Piața Libertății

1 comentariu

  1. Alexandru says:

    Felicitari Timisoarei pentru frumoasele evenimente care au onorat Casa Regala a Romaniei!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49494632
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate