Concursul Național de Creație pentru Muzici Militare ,,Iosif Ivanovici’’, ediția a XVI-a

Miercuri, 18 mai 2022, în Sala Mare a Ateneului Român a avut loc gala premiilor celei de-a XVI-a ediții a Concursului Național de Creație pentru Muzici Militare ,,Iosif Ivanovici’’.

În numele Casei Majestății Sale Custodele Coroanei, domnul Ion Tucă, Șeful Administrației Proprietăților Regale, a înmânat Marele Premiu al concursului, precum și premiile de la secțiunea Compoziție.

Concertul de gală a fost susținut de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, sub conducerea muzicală a colonelului Aurel Gheorghiță.

Printre piesele interpretate în concert s-au numărat Valurile Dunării și Marșul Carol de Iosif Ivanovici, Imnul Regal al României de Eduard Hübsch, dar și lucrări clasice din muzica de operă.

Familia Regală a României sprijină Concursului Național de Creație pentru Muzici Militare ,,Iosif Ivanovici’’ încă de la înființare, precum și Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, un serviciu din cadrul Ministerului Apărării Naționale strâns legat în istoria modernă și contemporană de Familia Regală a României.

1 comentariu

  1. Liliana Sora says:

    Armata a fost, este și va fi întotdeauna un garant al siguranței și stabilității, care asigură o atmosferă de liniște și pace , fiind , alături de biserică, în topul încrederii românilor. Iată că siguranța fizică este întregită și de liniștea sufletului adusă de muzică , care ”educă dragostea pentru frumos ”și ”ne comandă să trăim frumos ca ea. ”
    Recunoștință și onoare, cinste și respect pentru armata română și pentru Familia Regală a României !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50407396
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate