Vizită regală în Marea Britanie, 9-12 decembrie 2018

Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu au efectuat o vizită cu caracter public în Marea Britanie, în zilele de 9-12 decembrie 2018.

A fost a treisprezecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2018, după Emiratele Arabe Unite (februarie), Regatul Marocului (martie), Republica Turcia (aprilie), Regatul Hașemit al Iordaniei (aprilie), Regatul Spaniei (mai), Republica Serbia (iunie), Republica Federală Germania, Republica Portugheză, Republica Franceză (septembrie), Principatul Liechtenstein (octombrie), Confederația Elvețiană și Republica Croația (noiembrie).

A fost prima vizită în Marea Britanie a Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, în calitate de șef al Casei Regale a României. Vizita are loc pentru a sărbători Marea Unire și încheierea Primului Război Mondial, precum și în preajma preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene.

Duminică, 9 decembrie 2018, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu au fost invitații de onoare la slujba de binecuvântare oficiată de Reverendul Profesor Peter Galloway, la Capela Regală Savoy de la Londra. Slujba a fost dedicată României, precum și memoriei Reginei Maria și a Regelui Mihai I. Au fost prezenți ASR Principesa Elena și ES dl Alexander Nixon.

Familia Regală Britanică a fost reprezentată de Altețele Lor Regale Ducele și Ducesa de Gloucester. Au luat parte la serviciul religios Excelența Sa dl Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, și Excelența Sa dna Angela Ponomariov, ambasadorul Republicii Moldova la Londra.

A fost prezent dl Charles Richards, Deputy Master al Casei Majestății Sale Regina Elisabeta al II-a. Au fost prezenți membri ai Consiliului Regal român și ai Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei române. La slujbă a luat parte Lordul Primar al City of Westminster, doamna Lindsey Hall.

La ceremonie au fost invitate personalități proeminente din mediul de afaceri londonez, din mediul universitar, membri ai Corpului Diplomatic și reprezentanți ai societății civile.

În urmă cu șase ani, în luna noiembrie 2012, Regele Mihai I era sărbătorit cu mult respect și cu admirație la Guildhall, la Lordul Primar al Londrei și la Capela Regală Savoy.

Luni, 10 decembrie 2018, la Travellers Club din Pall Mall, Londra, a avut loc un dineu în onoarea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei și a ASR Principele Radu. Familia Regală britanică a fost reprezentată de Alteța Sa Regală Principele Michael de Kent. Au fost prezenți ASR Principesa Elena și ES dl Alexander Nixon.

Au luat parte ambasadorul României în Marea Britanie și ambasadorul Republicii Moldova în Marea Britanie. La dineu au luat parte dl Clive Alderton, secretar privat al ASR Principele de Wales, împreună cu doamna Alderton.

Gazda serii a fost Sir John Wheeler. La dineu au participat membri proeminenți ai mediului de afaceri londonez, diplomați și personalități din societatea civilă. Au răspuns invitației personalități din România și din Republica Moldova. Alături de Familia Regală a României s-au aflat membri ai Consiliului Regal român și ai Casei Majestății Sale Custodele Coroanei.

Cea mai importantă parte a vizitei în Marea Britanie a avut loc marți, 11 decembrie, când Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Consort au fost primiți la Palatul Buckingham de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. Întâlnirea a avut un caracter privat.

Miercuri, 12 decembrie 2018, în localitatea Ashford din Comitatul Kent, a fost dezvelită statuia Reginei Maria a României. Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român și de Ambasada României la Londra. Alături de ES dl Dan Mihalache, ambasadorul României, și de președintele Institutului Cultural Român, dna Liliana Țuroiu, au luat parte personalități din mediul diplomatic, reprezentanți ai statului român și ai statului britanic. În numele Majestății Sale Custodele Coroanei, statuia a fost dezvelită de ASR Principesa Elena.

În după-amiaza zilei de 12 decembrie 2018, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu s-au întâlnit la Clarence House cu ASR Principele de Wales.

În seara de miercuri, 12 decembrie, la reședința românească din Belgrave Square 1, Principele Radu a luat parte la o recepție oficială organizată de Camera de Comerț Româno-Britanică, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale.

La eveniment au luat parte un mare număr de invitați, care au apreciat târgul de produse românești de Crăciun, realizat de meșteșugari români care trăiesc în Regatul Unit. Seara a fost organizată pentru a contribui la intensificarea legăturilor economice dintre Marea Britanie și România. Anul viitor, Camera de Comerț Româno-Britanică intenționează să organizeze evenimente de anvergură la București și la Londra.

 

Capela Regală Savoy, Londra

Dineul de la Travellers Club, Pall Mall, Londra

Ashford, dezvelirea statuii Reginei Maria

Întâlnire la Clarence House, Londra

©Silviu Matei, AGERPRES

33 comentarii

 1. Despina Skeletti Budișteanu says:

  Ce spun eu mereu: Locul Romaniei a fost, este si va fi alaturi de tarile civilizate si cu traditie veche ale Europei.

 2. Mara Lazar says:

  Respect si la multi ani

 3. Elena Stoican says:

  Personalități cu care cu adevărat ne mândrim.

 4. Liliana Sora says:

  “Cine seamănă virtute, culege onoare.”
  Respect şi admiraţie pentru Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi pentru întreaga Familie Regală !

 5. Norica și Sorin Vasilian says:

  Toată dragostea , recunoștința și mândria noastră ! TRAIASCĂ REGINA MARGARETA A ROMÂNIEI ȘI FAMILIA REGALĂ !

 6. Mesaje FB says:

  Claudia Lapugeanu Ce frumos!!!!
  #
  Carmen Nicolae Respect !
  #
  Irina Suciu Respect viitorul Majestatea puternica
  #
  Bogdan Petre Numai monarhia mai poate salva aceasta țară frumoasă și încă bogată mulțumim casei regale. FELICITĂRI
  #
  Andrei Dragan Felicitări
  #
  Adec Cristi Monarhia soluția pentru Romania
  #
  Gyori Lina Douâ SUFLETE NOBILE !!!IUBITI POPORUL !!!ŞI POPORUL VÂ IUBEŞTE !!!SI EU !!!!!!!!!
  #
  Florina Silviana Majestatea Voastra, sunteti cea mai indreptatita si capabila sa reprezentati Romania peste hotare! Va iubim si va dorim viata lunga!
  #
  Osan Monica Srl CASA REGALA E VIATA MEA. FELICITARILE MELE MAJESTATII VOASTRE.
  #
  Mady Kineto “When you have nothing to lose, you have everything to gain!”
  (România revival)
  Mulțumim MS Margareta a Romaniei!
  #
  Cecilia Gociu Doua regine iubite ! ❤
  #
  Lica Ursu Felicitari!

 7. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI says:

  CASA REGALA A MARI BRITANII ACORDA CINSTEA CUVENITA CASEI REGALE A ROMANIEI !
  ONOARE MAJESTATII SALE REGINEI ELISABETA A II-a SI MAJESTATII SALE MARGARETA CUSTODELE COROANEI ROMANE !

 8. Diana Lucia Zotescu says:

  Familia Regala, Majestatea Sa, imi intaresc mandria de a fi romanca, de a iubi Romania, istoria sa, natura si traditiile sale, monumentele si tot ceea ce reprezinta Romania,chiar daca nu sunt etnic romanca. In patru generatii, sentimentul de apatenenta s-a cladit pe o baza solida creata de inaintasii mei, care au luptat, au murit sau au fost raniti pentru ca Romania sa devina Mare. Cu Majestatea Sa Margareta, Romania ar putea deveni din nou nu doar Mare, ci Mareata.

 9. Ilie Ion, București says:

  Mulțumim Majestatea Voastră!

 10. Ani Mun says:

  Multumim! Un nume și o țara – Datorită vouă!

 11. Flori Tianu, Craiova says:

  Aici ne este locul ,alături de cei mai buni .Sa ne trăiești draga noastra!

 12. George Trohani says:

  God save the Queens Elizabeth II and Margareta

 13. Angelica Stoican - Orșova says:

  Splendid dar de SĂRBĂTORI! RESPECT ȘI ADMIRATIE!

 14. O clipă de normalitate și grație într-o lume ce pare s-o fi luat razna.

 15. Mesaje FB says:

  Teodora Pralea Ce ar fi fost România astazi, să fi fost condusă de Regele Mihai după 1989….
  #
  Connie Mogos Din păcate nu vom ști niciodată
  #
  Gabi Burlacu Majestatea Sa Margareta merita toate ònororile care i se ofera in cinstea Romaniei!
  #
  Bratu Olga Monsrhia salveaza Romania !
  #
  Violeta Mariana Stefan Imi este draga Regina noastra.Onorurile oferite de Marea Britanie in cinstea Romaniei la aniversarea Centenarului Marii Uniri, se inscriu in linia fireasca a faptelor.Avem o Casa Regala meritorie.Amprenta lasata de Majestatea Sa Regele Mihai si de catre Regina Ana a Romaniei,asupra urmasilor directi dar si aspura poporului nostru, este puternica si izvoratoare de respect si admiratie.Traiasca Regina Margareta a Familia Regala a Romaniei !

 16. Mesaje FB says:

  Alexandra Sima Dumnezeu să ne binecuvânteze Regina și Țara !
  #
  Norica Vasilian TRĂIASCĂ FAMILIA REGALĂ ROMÂNĂ ȘI FAMILIA REGALĂ BRITANICĂ – PRIETENA ROMÂNIEI !
  #
  Alina Carjan …o ador, o iubesc!!!
  #
  Gabi Burlacu Un gest foarte frumos!
  #
  Ilie Ion Trăiască Monarhia!!!!!
  #
  Ilie Ion România mea este Monarhie!
  #
  Dican Elena Traiasca Regina!
  #
  Flory Badescu E frumos sa speri !
  #
  Ioan Secrieru SUPERB
  #
  Carmen Brezoi Da asta înseamnă să fii respectat!
  #
  Thor Nysveen Dumnezeu si Maica Domnului sa ne binecuvanteze Regina si Tara !!❤Nihil Sine Deo!!

 17. Mesaje FB says:

  Viorica Vrabies Mwais Blessings!
  #
  Emilia Micu Respect si consideratie pentru Romania ! Va multumim Majestate!
  #
  Elza Jari-Bukkfejes Bine ati venit la Londra,Majestate!
  #
  Diana Tocitu Majestate, sunteți motivul nostru de mândrie!! Îi multumesc Domnului ca avem așa o Regină! Fiți binecuvântată, alături de întreaga Familie Regală!
  #
  Petronela Apetroaei Deocamdata sunteti singurii ambasadori ai Romaniei cu care mandrim la ora actuala ❤
  #
  Gabi Burlacu Merita respectul nostru!
  #
  Ioan Secrieru UN GEST ONORIFIC SI OMAGIAL DIN PARTEA FAMILIEI REGALE A MARII BRITANII IN MEMORIA REGELUI MIHAI-I. AL ROMÂNIEI
  #
  Thor Nysveen Traiasca MS Regina Margareta!Dumnezeu si Maica Domnului sa ne binecuvanteze Regina si Tara!!Regina demna ca urmasa a Regelui Mihai I-tata !!Respect Majestate !!Respect Casei Regale a UK !!! ❤
  #
  Comanescu Rozalia Nu se poate face chiar nimic astfel încât monarhia sa revina in Romania?

 18. Viorica Mwais says:

  Regina Maria a României
  .
  „Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită.”

  https://www.youtube.com/watch?v=UErltEtjppw&t=38s

 19. Culina Cazacu says:

  Stil și eleganta! Trăiască Majestatea Sa Regina Margareta!

 20. Razvan Serediuc says:

  Trăiască Majestatea Sa, Regina Margareta a României!
  Suntem norocoşi să o avem printre noi!

 21. Mesaje FB says:

  Doina Nicolescu Decență, măsură și bun simț, atribute ale nobleții.
  #
  Thor Nysveen Traiasca MS Regina Margareta !!Cine este cu adevarat monarhist pentru Coroana Regala a Romaniei ca Romania sa fie Regat ,trebuie sa respecte cu strictete Normele fundamentale de functionare al Casei Regale a Romaniei ,prin decizia Suveranului /Suveranei .In acelasi timp trebuie sa studieze Normele fundamentale de functionare al Caselor Regale din Europa!!Cine nu respecta cu strictete ( ca si membri Casei Regale si Familia Regala ) deciziile Suveranului Suveranei in functie ,nu poate fi numit /numita monarhist/a pentru perpetuarea Regalitati in Stat !Dumnezeu si Maica Domnului sa ne binecuvanteze Regina !Asa sa ne ajute Dumnezeu!!NihilSine Deo !!❤
  #
  Gabriel Candet RESPECT.
  #
  Badalan Daniel George Solicitati partidelor care spun ca va sustin sa organizeze un referendum.
  #
  Gabriela Bucur RESPECT,Casa Regala a Romaniei!
  #
  Andreea Damian Imi pare tare rau de timpul care a trecut si nu l- am valorificat PACAT!!! …chiar ..tare rau…”dumnezeu sa-l ierte ” pe MAESTATEA SA REGELE !!!
  #
  Gabi Gabutu Monarhia este singura solutie ramasa pentru ca Romania sa redevina o tara importanta si demna in Europa si in lume!
  #
  Andreea Damian MAJESTATEA

 22. Mariana Apostol - Bordușani says:

  Dumnezeu sa va ajute Regina Noastra ca sa ne Noastra te ti ajuta numai aici vom gasi alinare si bunastare cu Regina Noastra

 23. Laur Silviu, București says:

  VREM SA CONDUCETI ROMANIA.

 24. […] Vizită regală în Marea Britanie, 9-12 decembrie 2018 […]

 25. Steluta Podoleanu says:

  Am avut bucuria si onoarea de a ma afla la Ashford, Miercuri, 12.12.2018, la ceremonia de dezvelire a statuii Reginei Maria. La orele 12.15 fix, valul alb cu tricolor a cazut, lasand sa ni se dezvaluie tinuta-I regala in toata frumusetea ei! Emotie, mandrie, admiratie, recunostinta si mai ales iubire – asta am simtit in acele momente unice, privind sculptura, f reusita, a tanarului Valentin Duicu, in lumina razelor unui Soare, la randu-i, foarte special in acea zi. Razele de lumina, in invaluirea lor, confereau fruntii incoronate un aer mistic. Printesa nascuta pe aceste meleaguri, fiica a Kent-ului, s-a intors acasa. Queen Marie of Romania, peste timp si vremuri, isi continua destinul maret, innobiland cu prezenta piateta de la Elwick Place (din imediata apropiere a parcului care poarta numele bunicii paterne, Regina Victoria). La plecare, imbratisand-o cu privirea, I-am promis ca ne vom intoarce, negresit cu un buchet de crini, florile Ei preferate.
  PS – Regina s-a nascut la Eastwell Manor, care se gaseste la aprox 7km distanta de Ashford.
  O mentiune pentru cei al caror destin ii va purta in aceste locuri: Elwick Place, care azi, 15 Decembrie 2018, are inaugurarea oficiala, se gaseste f aproape de Ashford International Station, la mai putin de 10 min distanta parcursa pe jos.

 26. Es leben hoch die beiden Königinnen

  I. M. KÖNIGIN ELISABETH I. VON ENGLAND

  und

  I. M. KÖNIGIN MARGARETE I. VON RUMÄNIEN

 27. […] Totodată, este a șaptea vizită efectuată de Familia Regală în țări din Uniunea Europeană, cu ocazia exercitării, de către România, pentru prima oară, a președinției Consiliului UE. În mai 2018, Majestatea Sa Custodele Coroanei a vizitat Spania, în septembrie 2018, Principesa Maria a vizitat Germania și Principele Radu a vizitat Portugalia, apoi Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat în luna octombrie 2018 Franța, în luna noiembrie 2018 Croația, iar în luna decembrie 2018 Marea Britanie. […]

 28. […] mai recentă vizită a Familiei Regale române la Palatul Buckingham a fost cea a Majestății Sale Margareta și a Principelui Radu în decembrie 2018, când cuplul […]

 29. […] în luna octombrie 2018 Franța, în luna noiembrie 2018 Croația, iar în luna decembrie 2018 Marea Britanie. În luna aprilie 2019, Majestatea Sa Margareta a făcut o vizită oficială în […]

 30. […] și Principele Radu, alături de Principesa Elena și de dl Alexander Nixon, au participat la Capela Regală Savoy din Londra la un serviciu religios dedicat celor care au realizat Marea Unire, duminică, 9 decembrie […]

 31. […] în luna octombrie 2018 Franța, în luna noiembrie 2018 Croația, iar în luna decembrie 2018 Marea Britanie. În luna aprilie 2019, Majestatea Sa Margareta a făcut o vizită oficială în […]

 32. […] mai recente vizite regale române în Marea Britanie au avut loc în decembrie 2018 și în decembrie […]

 33. […] Regelui Carol I. Cele mai recente vizite regale române în Marea Britanie au avut loc în decembrie 2018 și în decembrie […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50325015
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate