Ștafeta veteranilor 2020

În această dimineață, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au întâmpinat, în fața Palatului Elisabeta, pe voluntarii Invictus România care participă la ediția a VII-a a Ștafetei veteranilor, pe segmentul București-Ploiești. Asociația Voluntarilor Invictus se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu al României.

După ce a fost purtată în alergare de la Tulcea la București, de către voluntari, militari și civili, astăzi, 16 octombrie 2020, începând cu ora 08.00, Ștafeta Veteranilor a pornit către Ploiești, cu startul de pe esplanada din fața Monumentului Eroilor Patriei, aflat lângă Universitatea Națională de Apărare.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a fost alături de inimoșii alergători până la Monumentul Eroilor din arma geniului, unde a depus o floare în semn de recunoștință pentru sacrificiul lor, pentru cinstea și demnitatea cu care și-au slujit țara.

De aici, ștafeta a fost purtată până la Palatul Elisabeta de către 4 militari răniți în teatrele de operații din Afganistan și Irak, 2 alergători și doi pe bicicletă. La Palatul Elisabeta, militarii Invictus au oferit Majestății Sale și Principelui Radu medalia evenimentului, inspirată din Crucea Comemorativă a Războiului de Întregire.  

Ștafeta a fost predată mai departe de către Majestatea Sa Margareta alergătorilor, care au dus-o până la Ploiești.

Pe traseu, alergătorii s-au oprit la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm și depun flori în memoria acestora.

În total, Ștafeta Veteranilor 2020 angrenează peste 150 de voluntari, militari și civili, toți dedicați spiritului Invictus. Ei vor alerga pe trei trasee, care vor avea startul din Reșița, Babadag și Sighișoara, iar toate își vor îndeplini misiunea atunci când vor ajunge la Carei, în data de 25 octombrie 2020, Ziua Armatei României și ziua de naștere a Regelui Mihai I, onorând astfel pe cei care au contribuit, în 1944, la eliberarea ultimei palme de pământ românesc de sub ocupație horthystă, dar și rememorând pe Cel care a fost  pentru mulți dintre noi un model de responsabilitate și patriotism.

Fotografii de Daniel Angelescu

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Ma uit intotdeauna cu admiratie si respect la tot ceea ce realizeaza acesti oameni minunati numiti ‘veteranii Invictus’ – care sunt, de fapt, mai tineri in spirit si mentalitate decat foarte multi dintre cei cu mult mai tineri decat ei. Acesti ‘veterani’ sunt o permanenta readucere in atentia noastra a ideii ca spiritul conduce trupul si nu invers.

    Felicitari, OAMENI minunati, curajosi si inimosi !

  2. Liliana Sora says:

    Recunoştinţă şi respect pentru aceşti oameni minunaţi, adevăraţi eroi , ”care şi-au păstrat raţionamentul şi umanitatea intacte în faţa suferinţelor groaznice” şi pentru care, curajul înseamnă ”să mergi mai departe, deşi nu ai putere”
    Stimă şi consideraţie pentru Familia Regală , pentru care recunoştinţa a fost şi este ” cea mai rafinată formă a curtoaziei” şi ” o virtute a sufletelor nobile.”

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 35784976
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate