Ora Regelui (413)

TVR 1 – sâmbătă, 17 octombrie 2020, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 17 octombrie, ora 17.00

Documentarul “Regina-mamă Elena” – Premiul UCIN pentru cel mai bun film de televiziune al anului 2019

Prezentă în viața noastră în vreme de sărbătoare ca și de război, arta filmului a strâns și de data aceasta, în 21 septembrie, la Teatrul Național din București, autorii celor mai bune creații ale anului trecut.

Premiul pentru film de televiziune a fost acordat documentarului ”Regina-Mamă Elena”. Difuzat în ediția specială a emisiunii ”Ora Regelui” din ziua în care Regina-Mamă a fost adusă acasă, în Catedrala istorică de la Curtea de Argeș, acesta prezintă imagini în premieră, filmate chiar de Regele Mihai în timpul exilului, documente prețioase din arhive și mărturii în exclusivitate.

Filmul Cameliei Csiki dedicat vieții prea puțin cunoscute a Reginei-Mamă Elena reunește zeci de interviuri prin care e descrisă personalitatea sa remarcabilă, dar și istoria zbuciumată a Familiei Regale Elene din care făcea parte și mai apoi aceea a Familiei Regale Române în care a intrat prin căsătoria cu Principele Moștenitor Carol, viitorul rege Carol al II-lea.

La un an de la funeraliile pe pământ românesc ale reginei, vă aducem un film despre noblețe și farmec, despre credința în Dumnezeu, dar și despre demnitate și onoare.

Realizator Camelia Csiki / Producători: Lidia Voicu și Cristina Ionescu

2 comentarii

  1. M.S. Regina-Mamä Elena/Helen/Helene de Romania era regina inimiilor.

    NIHIL SINE DEO

  2. Diana Lucia Zotescu says:

    L-am revazut. Pentru a patra oara. Cu aceeasi reverberanta emotie in suflet, cu aceeasi gratitudine pentru Aceea ca ni L-a daruit pe Regele Mihai, si care s-a daruit pe Ea insasi noua, poporului roman, imbogatindu-ne viata cu atingerea ei blanda, curata, demna si gingasa de inger pazitor.

    Stiam, desigur, multe despre Regina-Mama Elena, de la parintii mei, dar am aflat infinit mai multe din episoadele derulate la ‘Ora Regelui’. Afland cum I-a fost mama, intelegem mai bine de ce Regele Mihai a fost personalitatea coplesitoare care ne umple si azi de un imens respect, admiratie, dragoste si dor.

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 33988000
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate