Regina Margareta a II-a a Danemarcei, 80

Astăzi, Majestatea Sa Regina Margareta a II-a a Danemarcei împlinește vârsta de 80 de ani. Suverana daneză s-a născut la 16 aprilie 1940, la Palatul Regal Amalienborg din Copenhaga, prima fiică a Regelui Frederik al IX-lea și a Reginei Ingrid ai Danemarcei.

Majestatea Sa a urcat pe Tronul Danemarcei la 14 ianuarie 1972. Suverana și Principele Consort Henrik au doi fii, Principele Moștenitor Frederik și Principele Joachim. În anul 2018, Principele Consort Henrik a încetat din viață.

Cu ocazia frumoasei aniversări a vârstei de 80 de ani, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române a trimis o scrisoare de felicitare Majestății Sale Regina Margareta a II-a.

Cele mai recente vizite ale Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu la Copenhaga au avut loc în noiembrie 2010 și în aprilie 2019.

Relațiile diplomatice româno-daneze din perspectiva Casei Regale

 

5 comentarii

 1. Liliana Sora says:

  ,, Un suflet frumos nu are vârstă, are doar valoare.”
  La mulţi ani, Majestate !

 2. Herzliche Glückwünsche zum 80. Geburtstag Majestät….Gesundheit, Glück und ein langes Leben….
  Sie haben ein gutes, großes Herz mit hohem Wert….

 3. Viorica Mwais says:

  La multi ani!

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  Danemarca, tara castelului Elsinor si a istoriei tragice a lui Hamlet din piesa omonima a lui W. Shakespeare, dar si a vitejilor si razboinicilor vikingi (primii descoperitori ai Americii de Nord), este regatul care ne-a adus-O aproape de suflet pe iubita noastra Regina Ana, sotia Regelui nostru mereu iubit si neuitat Mihai I-ul si mama Majestatii Sale Margareta a romanilor. Aceasta legatura trainica de rudenie si colaborare dintre cele doua Familii Regale ne indeamna sa uram MS Reginei Margareta a II-a La Multi Ani, multa sanatate si energie in indeplinirea cu succes a tuturor atributiunilor Sale de Monarh al Regatului Danez.

 5. Monika Theiss says:

  Herzliche Glückwünsche zum Geburtstag Majetsät!

  NIHIL SINE DEO!

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 39599427
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate