Regina Margareta a II-a a Danemarcei, 80

Astăzi, Majestatea Sa Regina Margareta a II-a a Danemarcei împlinește vârsta de 80 de ani. Suverana daneză s-a născut la 16 aprilie 1940, la Palatul Regal Amalienborg din Copenhaga, prima fiică a Regelui Frederik al IX-lea și a Reginei Ingrid ai Danemarcei.

Majestatea Sa a urcat pe Tronul Danemarcei la 14 ianuarie 1972. Suverana și Principele Consort Henrik au doi fii, Principele Moștenitor Frederik și Principele Joachim. În anul 2018, Principele Consort Henrik a încetat din viață.

Cu ocazia frumoasei aniversări a vârstei de 80 de ani, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române a trimis o scrisoare de felicitare Majestății Sale Regina Margareta a II-a.

Cele mai recente vizite ale Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu la Copenhaga au avut loc în noiembrie 2010 și în aprilie 2019.

Relațiile diplomatice româno-daneze din perspectiva Casei Regale

 

5 comentarii

 1. Liliana Sora

  ,, Un suflet frumos nu are vârstă, are doar valoare.”
  La mulţi ani, Majestate !

 2. Herzliche Glückwünsche zum 80. Geburtstag Majestät….Gesundheit, Glück und ein langes Leben….
  Sie haben ein gutes, großes Herz mit hohem Wert….

 3. Viorica Mwais

  La multi ani!

 4. Diana Lucia Zotescu

  Danemarca, tara castelului Elsinor si a istoriei tragice a lui Hamlet din piesa omonima a lui W. Shakespeare, dar si a vitejilor si razboinicilor vikingi (primii descoperitori ai Americii de Nord), este regatul care ne-a adus-O aproape de suflet pe iubita noastra Regina Ana, sotia Regelui nostru mereu iubit si neuitat Mihai I-ul si mama Majestatii Sale Margareta a romanilor. Aceasta legatura trainica de rudenie si colaborare dintre cele doua Familii Regale ne indeamna sa uram MS Reginei Margareta a II-a La Multi Ani, multa sanatate si energie in indeplinirea cu succes a tuturor atributiunilor Sale de Monarh al Regatului Danez.

 5. Monika Theiss

  Herzliche Glückwünsche zum Geburtstag Majetsät!

  NIHIL SINE DEO!

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 29683378
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate