Regele Philippe al belgienilor, 60

Astăzi, Majestatea Sa Regele Philippe al belgienilor sărbătorește împlinirea vârstei de 60 de ani. Este fiul Majestăților Lor Regelui Albert al II-lea și Reginei Paola ai Belgiei și s-a născut la Castelul Belvedere din Bruxelles, la 15 aprilie 1960. Regele Philippe este absolvent al Universității Oxford din Marea Britanie și al Universității Stanford din Statele Unite ale Americii. El a absolvit, de asemenea, Școala Militară Regală din Bruxelles și are brevet de pilot militar.

Majestatea Sa a devenit regele belgienilor în ziua de 21 iulie 2013. Regele Philippe și Regina Mathilde au patru copii, Principesa Elisabeta, Ducesa de Brabant, moștenitoarea Tronului, Principele Gabriel, Principele Emanuel și Principesa Eleonora.

Cu ocazia acestei frumoase aniversări, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române a adresat astăzi o scrisoare suveranului belgian.

Cea mai recentă vizită a Familiei Regale române la Bruxelles a avut loc la 12 septembrie 2011, la Castelul Laeken.

4 comentarii

 1. LA MULTI ANI, Majestate

  Herzliche Glückwünsche, Majestät aus Süddeutschland und viel Gesundheit

 2. Viorica Mwais says:

  La multi ani!

 3. Liliana Sora says:

  Ani mulţi şi binecuvântaţi cu sănătate şi frumoase împliniri !
  La mulţi ani, Majestate !

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  Belgia, Bruxelles-ul (sediul Uniunii Europene) si Familia Regala a acestui regat au o mare insemnatate ppentru noi, romanii. De aceea ne alaturam Majestatii Sale Margareta in a ura MS Regelui Philippe al belgienilor La Multi Ani cu ocazia aniversarii celor 60 de ani, multa sanatate si impliniri multiple.

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 37737095
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate