Vizită în Danemarca

Fredensborg Slot

La invitația Majestății Sale Regina Margareta a II-a a Danemarcei și a Alteței Sale Regale Principele Consort, efectuăm o vizită privată la Copenhaga și Fredensborg, în perioada 15-19 noiembrie.

Este a treisprezecea vizită a Familiei Regale române în anul 2010, după cea a Regelui Mihai la Belgrad în septembrie și după vizita noastră la Londra, cu ocazia Galei de caritate a Fundației Principesa Margareta a României, în octombrie.

Principesa Moștenitoare și cu mine am petrecut prima parte a vizitei, în zilele de 15 și 16 noiembrie, la reședința regală Fredensborg Slot. Este o proprietate de mare importanță arhitecturală, culturală și istorică. Palatul a fost construit între anii 1720-1726, sub domnia Regelui Frederic al IV-lea. De-a lungul sutelor de ani, clădirea a cunoscut multe adăugiri și îmbunătățiri. Actualmente este una dintre reședințele regale în funcțiune. Aici au loc marile ceremonii ale Familiei, precum și o bună parte a vizitelor de Stat.

Grădina, parcul și clădirea sunt vizitate anual de zeci de mii de danezi și de turiști străini. Este, de asemenea, unul dintre cele mai prestigioase locuri unde Regina Margareta II și Principele Consort primesc oficialități din țară, din Europa și din lume.

În a doua parte a vizitei, Principesa Moștenitoare și cu mine participăm, în zilele de 17 și 18 noiembrie, la câteva activități publice la Copenhaga. Avem întâlniri cu personalități din mediul de afaceri, diplomatic și cu reprezentanți ai societății civile.

Monarhia daneză este cea mai veche din lume, având o existență de mai bine de o mie de ani. Familia Regală reprezintă una dintre cele mai respectate și mai valoroase instituții ale vieții daneze contemporane, iar Danemarca rămâne una dintre cele mai influente, mai stabile și mai dezvoltate țări de pe continent și din lume.

Utima noastră vizită în Danemarca a avut loc în anul 2002. Atunci, Majestatea Sa Regele a fost atunci prezent la Copenhaga, însoțit de Regina Ana, de Principesa Moștenitoare și de mine, pentru a lua parte la activități publice de susținere a  integrării României în NATO.

4 comentarii

  1. Bora Vasile says:

    Monarhia reprezinta ceva sacru,stabil si modern,in tarile civilizate din europa Monarhia reprezinta stabilitate siguranta si securitate,Monarhul este o persoana respectata precum si familia unde participa activ in viata publica interesandu-se de unele probleme cu care se confrunta.Va rog urmariti Franta unde este Republica tot timpul se cearta si nimeni nu stie ce vrea Sarcozi spune da populatia nu in Parlament cearta in Asamblarea Nationala cearta toti sant tare destepti se descopera fraude comisioane mari finantari de campanie mai nou cazul Baladiur ,in tarile cu coroana asa ceva este inacceptabil.

  2. […] mai recente vizite ale Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu la Copenhaga au avut loc în noiembrie 2010 și în aprilie […]

  3. […] mai recente vizite ale Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu la Copenhaga au avut loc în noiembrie 2010 și în aprilie […]

  4. […] mai recente vizite ale Custodelui Coroanei și ale Principelui Radu la Copenhaga au avut loc în noiembrie 2010 și în aprilie […]

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40212161
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate