Principele Radu în Republica Moldova, septembrie 2005

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare și Dezvoltare Durabilă, Palatul Elisabeta


ASR Principele Radu a efectuat in zilele de 26-29 septembrie 2005 o vizita in Republica Moldova.

La sediul Guvernului, Principele Radu a avut o intrevedere cu ES d-l Vasile Tarlev, prim-ministrul Republicii Moldova.

In cursul vizitei, AS Principele Radu s-a intalnit cu ministrul Apararii, d-l Valeriu Plesca si cu ministrul Economiei si Comertului, d-l Valeriu Lazar.

In continuare, Principele Radu a vizitat Brigada II de Infanterie Motorizata.

De asemenea, Principele s-a intalnit, la Parlamentul Republicii Moldova, cu d-l Iurie Rosca, vicepresedintele Parlamentului.

La monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant din centrul municipiului, Principele Radu a depus o coroana de flori, intr-un ceremonie militara la care au asistat seful Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, generalul Ion Coropcean, adjunctul ministrului Afacerilor Externe, d-l Valeriu Ostalep, precum si ambasadorul Romaniei, ES d-l Filip Teodorescu.

Alteta Sa Regala a vizitat Casa Limbii Romane, unde s-a intalnit cu conducerea institutiei, cu inalte personalitati ale culturii si cu un mare numar de tineri. Principele a vizitat Mitropolia Basarabiei si s-a intalnit cu IPS Mitropolitul Petru.

Principele Radu a vizitat Editura Cartier, unde a fost oaspetele intregului colectiv al editurii.

La Fundatia Soros, Principele s-a intalnit cu reprezentanti ai fundatiei si ai Institutului de Politici Publice.

Principele a mai vizitat Biblioteca Evreiasca din Chisinau si Academia de Muzica.

In orasul Balti, Principele s-a intalnit cu autoritatile locale, a vizitat Universitatea Alecu Russo si Liceul Mihai Eminescu si a tinut in fata studentilor conferinta intitulata “Democratie, libertate, stabilitate. Un nou inceput”.

Tot la Balti, Principele a vizitat catedrala ortodoxa, inaugurata in anul 1935, in prezenta Regelui Carol al II-lea și a Principelui Moștenitor Mihai.

Principele Radu a luat masa de pranz in cantina studenteasca de la universitatea din oras.

In orasul Soroca, Principele s-a intalnit cu autoritatile raionale, a vizitat Liceul “Constantin Stere”, unde s-a intalnit cu profesori, parinti si elevi si a vizitat cetatea medievala de la malul raului Nistru.

La Universitatea de Stat din Chisinau, Principele a tinut, in fata profesorilor si a studentilor de la Stiinte Politice conferinta “Democratie, Libertate si Stabilitate. Un nou inceput”.

Principele a vizitat Liceul Prometeu, unde s-a intalnit cu profesorii si a dialogat cu mare numar de elevi.

Principele a luat parte la o conferinta de presa ce a avut loc la Ambasada Romaniei, in prezenta reprezentantilor mass-media ai Republicii Moldova si ai Romaniei.

4 comentarii

  1. […] la Chișinău reprezintă a 17-a vizită în Republica Moldova a Familiei Regale, începând din anul 2005 […]

  2. […] la Chișinău reprezintă a 17-a vizită în Republica Moldova a Familiei Regale, începând din anul 2005 […]

  3. […] În septembrie 2005, Principele Radu a reprezentat pe Regele Mihai I și Guvernul României pentru prima oară în Republica Moldova. Cu această ocazie, Principele s-a întâlnit cu Prim-ministrul Vasile Tarlev, cu ministrul Apărării Naționale și cu ministrul Economiei. Alteța Sa Regală a vizitat orașele Chișinău, Bălți și Soroca. […]

  4. […] În septembrie 2005, Principele Radu a reprezentat pe Regele Mihai I și Guvernul României pentru prima oară în Republica Moldova. Cu această ocazie, Principele s-a întâlnit cu Prim-ministrul Vasile Tarlev, cu ministrul Apărării Naționale și cu ministrul Economiei. Alteța Sa Regală a vizitat orașele Chișinău, Bălți și Soroca. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797845
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate