Majestatea Sa la ședința solemnă a Parlamentului, 11 decembrie 2017

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, s-a adresat luni, 11 decembrie 2017, Camerelor reunite ale Parlamentului, într-o ședință solemă dedicată onorării memoriei Regelui Mihai I al României.

A fost Intonat Imnul de Stat al României, iar apoi a fost prezentat filmul cu discursul Regelui Mihai I, rostit în fața Parlamentului la 25 octombrie 2011, în ziua în care a împlinit 90 de ani.

A luat cuvântul Președintele României, Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele Senatului, Excelența Sa domnul Călin Popescu-Tăriceanu, Președintele Camerei Deputaților, Excelența Sa domnul Liviu Dragnea, Prim-ministrul Guvernului României, Excelența Sa domnul Mihai Tudose, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și reprezentantul Academiei Române, profesorul Cristian Hera, vicepreședinte al înaltului for.

La finalul sesiunii solemne a fost intonat Imnul Regal, în varianta existentă la sfârșitul Poemei Române de George Enescu. A fost pentru prima oară când Imnul Regal a răsunat în Parlamentul României, după anul 1946.

La sesiune au luat parte ASR Principele Radu, ASR Principesa Maria, membri ai Consiliului Regal, membri ai Casei Majestății Sale, Nunțiul Apostolic, decan al Corpului Diplomatic și ambasadorii străini acreditați în România.

Fotografii de Daniel Angelescu

59 comentarii

 1. Emanuel Ulubeanu says:

  Dumnezeu să-l odihnească în pace! Trăiască Regina Margareta a României!

 2. Ion Potlog says:

  Ion Potlog Sa readucem cu toții Familia Regală la locul ei de cinste, acolo unde i se cuvine, pentru a servi țara și poporul român cu loialitatea și iubirea de neam demonstrată atâtea ori…
  Majestate, V-ați dedicat viața poporului, fiindu-i alături necondiționat și pentru toate făcute pentru noi, ne închinăm. Îmi aduc aminte când am vizitat un bunel al unui prieten, ne-a servit cu un păhar de vin, sa ridicat în picioare, a îndreptat spatele, a ridicat capul sus atât de ferm și tot atât de ferm a zis “Traiască Regele!!!”, după care să ne povestească că a dat mâna cu Majestatea Voastră și fiind ofițer, pentru el și camarazii lui a o onoare să cunoască că Regele lor a fost și este cu ei. Aceasta a fost prima palmă dată nouă, că nu ne cunoaștem istoria, după care am folosit fiecare ocazie să o cunosc nu din cărți ci din comunicare cu cei care au trăit-o. Majestate, copii mei Vă vor cunoaște în cele mai mici detalii și le voi vorbi cu demnitate de Majestatea Sa Regele Mihai.
  Alteța Voastră Regală, am vâzut cu ochii mei lacrimi de durere, după ce ați depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare în Chișinău. Acolo erau o mână de mercenari colorați politic, iertații că nu știeau ce fac, așa cum a făcut-o și Majestatea Sa Regele. Am vazut un neam întreg care susțin și sunt alături Familiei Regale și suntem siguri că Majestatea Sa V-a încredințat Casa Regală ca să o aduceti la locul ei de frunte și să unificați neamul așa cum i se cuvine a fi. Trăiască Regina!!!

 3. ana.iovanovici76 says:

  eu nu mai am președinte, ci regină!

 4. Cristina Maria Ciucă says:

  Condolenate si odihna vesnica, Regelui Mihai I al Romaniei, Custode al Coroanei Princtesa Margareta si intregii familii regale!
  Imi pare rau din suflet de marea pierdere suferita atat pentru domniile vostre cat si pentru noi cei de rand’si pentru mine personal.
  Imi urla sufletul de durere de plecarea Sa de parca ar fi ruda mea de sange, dar il consider un parinte si un om intelept, de care nu am avut parte. Acum regele este in istoria nu numai a tarii noastre ci si a lumii pentru tot ce a facut in intreaga sa viata.
  Traind pe usile statului nu am cunoscut aceasta lume monarhica si pe regele Mihai pana acum cativa ani cand am descoperit aceasta frumoasa si fascinanta lume prin intermediul unu om special, Corina Bedreaga care mi-a vorbit si aratat poze, carti si m-a invitat la evenimente in legatura cu aceasta frumoasa monarhie.
  Multumesc frumos intregii familii regale ca au permis ca noi sa fim partasi la marea despartire de parintele nostru, de regele nostru, desi cred ca le-a fost foarte greu, s-a vazut pe chipul dumnealor, multumim!
  Dar sa stie ca le pretuim, ca le impartasim durerea, ca pot conta pe noi si ca nu sunt singure. Domnul si Regele cu Regina sunt in permanenta langa dumnealor.
  Multumesc din suflet pentru aceste clipe traite si vazute in aceste minunate imagini istorice si imagini video.
  Domnul sa va dea putere sa treceti cu bine peste aceasta grea pierdere!
  Vesnica lui pomenire din neam in neam si drum plin de lumina dincolo, Majestate!

 5. Cecilia Alexandrescu says:

  Pe 5 Decembrie 2017 Regele Mihai a murit, iar Principesa Moștenitoare Margareta a devenit Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române! A murit fizic este o normalitate..toti murim .insa .Regele nostru,al ROMANIEI va dainuii in vesnicie ! Condoleante si RESPECT maxim familiei regale!

 6. Vio Duca says:

  Dumnezeu să-L odihnească în Impărăția Cerurilor iar numele să-I fie pomenit din neam în neam până la sfârșitul veacurilor! Familiei îndurerate , multă putere , sănătate și viață lungă alături de Majestatea Sa Regina Margareta a României! Trăiască Majestatea Sa Regina Margareta în Pace și Onor!

 7. Corina Cocian-Mircu says:

  Va sustinem si va pretuim si pe majestatatea voastra la fel cum l/am admirat si pe majestatea sa regele Mihai.Va doresc sa trececi cu bine si peste aceasta trista perioada.Din cer regele va fi alaturi de majestatea vostra.

 8. Glava Marius, Făget-Timiș says:

  condoleante familiei regale cu lacrimi in ochi pot sa spun ca ROMANIA apierdut echilibrul cu alte cuvinte coloana vertebrala care a fost MJ SA REGELE MIHAI I ca un monarhist adevarat ma inchin in fata reginei mele D ZEUs apere pe MJ SA REGINA MARGARETA COROANA SI ROMANIA ASA SA NEAJUTE D ZEU

 9. […] într-o ședință solemă dedicată onorării memoriei Regelui Mihai I al României. (http://www.romaniaregala.ro/jurnal/margareta-custodele-coroanei-romane-s-a-adresat-parlamentului-rom&#8230😉 În fața acestei adunări formate din liderii politici și religioși ai statului român, […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49494009
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate