Sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai, la Catedrala Ortodoxă din Lausanne

Luni, 11 decembrie 2017, sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I a fost depus la Catedrala Ortodoxă Greacă din Lausanne, unde zeci de români de toate vârstele din Elveția au venit să se reculeagă și să aducă omagiul lor. Unii au venit și din alte țări, precum Franța sau Italia, special pentru a lua parte la slujbă.

La ora 14, în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Elena și Principesa Sofia, precum și a Excelenței Sale dl Alexander Philips Nixon, a fost oficiată o slujbă. Au slujit IPS Mitropolitul Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Centrale și Meridionale, părintele paroh Alexandre Yossifidis, alături de un sobor de șase preoți, în limbile română, franceză și greacă.

Au fost prezente și măicuțele care veghează permanent trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, până la plecarea către țară.

Cei care l-au cunoscut au vorbit cu multă emoție despre demnitatea și integritatea cu care Majestatea Sa Defunctă a trăit, despre modul profund în care i-a influențat. Printre aceștia s-au numărat domnul Dan Bădic, fostul director al Casei Majestății Sale, dl Michel Lude, colecționar de vehicule militare, membru al Comitetului Asociației Elvețiene a Vehiculelor Militare, al cărei Președinte de Onoare era MS Regele. Mulți au venit la catedrală pentru a se închina la catafalcul Regelui si pentru a-i onora memoria.

“Regele este un om etern”, a spus unul dintre participanții la slujbă. Cei mai tineri dintre participanți au declarat că este o pierdere pe care și generația lor o resimte. “Am fi avut nevoie de mai multe repere ca Regele Mihai”, a spus unul dintre ei.

Sicriul va rămâne la Catedrala Ortodoxă Greacă până marți, 12 decembrie, la ora 16, urmând ca miercuri să fie adus în țară, la Aeroportul Otopeni, la ora 11.

Fotografii de Cătălin Popescu

15 comentarii

 1. Elena Sipos says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 2. Elena Varzari says:

  Dumnezeu Să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei.

 3. Mihaela Untea says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca !

 4. Olimpia says:

  Regele nostru drag, drum bun si luminat printre stele!

 5. Dumitrescu Viorica says:

  Adio, Majestate! Drumul catre Dincolo sa va fie senin si, atunci cand veti gasi pacea, sa nu incetati sa vegheti in continuare asupra poporului Vostru.
  Va multumim ca ati existat!
  Va rugam sa ne iertati pentru raul pe care vi l-am facut cu nestiinta si neputinta noastra!
  Dumnezeu sa va odihneasca!

 6. CONSTANTIN ACHIREI says:

  ODIHNEASCA-SE IN PACE!

 7. Gondwana von Gatterburg says:

  Nu am indraznit sa vin la Maria Voastra cit ati fost aici. Astazi mi-am luat ramas bun de la Regele meu.
  Aveti grija de acolo de sus de cei ramasi aici jos.

 8. MARE TRISTETE!!Dumnezeu si Maica Domnului sa odihneasca in pace si lumina pe MS pe MS Regele Mihai I a!

 9. Diana Lucia Zotescu says:

  Aceste momente de adanca tristete, cand vedem in fotografii sicriul Celui ce ne-a fost, intreaga Sa viata, o sursa nesecata de speranta pentru vindecarea noastra ca popor, dar si o sursa de repere morale la care ne raportam cu dragoste si respect, ne readuc in memorie indemnul mereu exprimat de Majestatea Sa de a ne cerceta mintea si sufletul pentru a scoate de acolo rezervele ascunse ale binelui si frumosului ce cu siguranta zac – uneori uitate si nefolosite – in fiecare dintre noi. In acest tezaur sufletesc din noi isi recunostea Majestatea Sa poporul, asa cum era si cum il stia El atunci cand ne era Rege.

  Recuperarea acestui tezaur de valori si virtuti era telul – si indemnul – permanent al Majestatii Sale. Imi este greu sa ma gandesc ca in acel sicriu se afla, in vesnica odihna, Majestatea Sa Regele Mihai.

 10. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei regale a Romäniei….

 11. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Îl aşteptăm acasă! Cu toţii Îl vom conduce pe ultimul Său drum! Dar nu numai pe Rege îl aşteptăm ci şi pe Regina Mamă. Şi Majestatea Sa Regina Mamă Elena a României a fost şi este Româncă şi în consecinţă trebuie să îşi doarmă somnul de veci alături de Fiul Ei.

 12. Liliana Sora says:

  Pios omagiu, recunoştinţă şi pomenire veşnică !
  Dumnezeu să Vă odihnească în pace, Majestate !

 13. Iovan Oprea, Craiova says:

  Condoleante !

 14. Dr. Cecilia-Carmen Patrascan says:

  Am ramas orfani, singuri si pustii! Romania nu va mai fi niciodata demna de respect inafara granitelor, ca pe vremea monarhiei! Noi n-am inteles niciodata amprenta regala si greutatea ei. Drum bun spre lumina, Majestate! Bunul Dumnezeu sa va ierte si sa va odihneasca in pace! SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI REGALE! SINCERE CONDOLEANTE ROMAIEI!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50974566
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate