Slujba oficială de la Catedrala Ortodoxă din Lausanne

Astăzi, la ora 15 (ora Elveției), la Catedrala Ortodoxă Greacă de la Lausanne a avut loc ultima slujbă închinată Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I, care a locuit în Confederația Elvețiană timp de aproape 70 de ani. Este ultima zi în care Regele odihnește pe pământ elvețian.

Slujba a avut loc în prezența ASR Principesei Elena, ES dlui Alexander Nixon și ASR Principesei Sofia.

Alături de membrii Familiei Regale au fost prezenți ambasadorii României la Berna și Geneva, ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentanți ai Consiliului Regal și ai Casei Majestății Sale, precum și un mare număr de români, veniți să aducă omagiu Regelui nostru.

Slujba  a fost oficiată de IPS Mitropolitul Iosif, de parohul Catedralei, părintele Alexander Iossifidis, și de protopopul român ortodox al Elveției, părintele Adrian Diaconu, acompaniați de un sobor de preoți.

În ziua de miercuri, 13 decembrie, la ora 6 dimineața, aeronava Forțelor Aeriene Române a decolat de la Geneva, purtând sicriul Majestății Sale Defuncte.

Miercuri, la ora 11, aeronava Forțelor Aeriene Române va aduce la Aeroportul Otopeni sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I. În avion vor fi prezenți membrii Familiei Regale mai sus citați, reprezentatul Guvernului, reprezentantul Armatei României, precum și membri ai Casei Majestății Sale. Vor face de gardă, pe tot traseul de la Geneva la București, militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul.

La aeroport vor fi prezenți Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, membri ai Familiei Regale, reprezentanți ai Instituției Președintelui României, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei și ai Bisericii Ortodoxe Române. Ceremonia de la Otopeni va avea caracter militar.

Fotografii de Cătălin Popescu

2 comentarii

  1. Adalciza Petrescu, Ploiești says:

    Condoleante si regrete eterne pentru marea pierdere suferita ! DUMNEZEU sa va intareasca in aceste clipe cumplite !

  2. Diana Lucia Zotescu says:

    Majestatea Sa Regele Mihai a sfintit locurile pe care a pasit si unde a trait. Nu in exil si nu in Elvetia ar fi trebuit sa fie locul unde Regele nostru sa-si traiasca viata dar, pentru ca acest exil a existat totusi (spre durerea nesfarsita a Regelui si a noastra, a romanilor), Elvetia – prin linistea relativa conferita de neutralitatea sa – a fost poate cel mai potrivit loc pentru exilul Sau si cred ca oficialitagtile elvetiene si elvetienii insisi se mandresc cu acest fapt.

    Mai sunt doar cateva ore pana cand Bunul si iubitul nostru Rege se va intoarce definitiv acasa, in Romania si la poporul Sau. Sper ca Dumnezeu in Ceruri sa ii spuna cat de mult il iubim si ii cinstim memoria, si cat de mult regretam ca nu am facut suficient pentru a-L fi repus pe Tronul tarii.

    Arhanghelul Mihail sa-I conduca pe aripile sale la Tatal Ceresc si sa-I vegheze vesnicia in Gratia Divina.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 30316767
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate