Vizită în Germania, iulie 2013

Principesa Moștenitoare și cu mine începem astăzi o vizită de două zile în Germania, pentru a reprezenta Familia Regală a României la ceremoniile de la Palatul Nymphenburg din München, prilejuite de împlinirea vârstei de 80 de ani de către șeful Familiei Regale a Bavariei, Alteța Sa Regală Principele Franz, Duce al Bavariei.

Călătoria în Landul Bavaria este a noua vizită publică externă a Familiei Regale a României, în anul 2013. În zilele de 8 și 9 februarie, Majestatea Sa Regele Mihai, însoțit de Principesa Moștenitoare, de mine și Principele Nicolae, a vizitat Cetatea Vatican, unde a participat, în prezența Sanctității Sale Papa Benedict al XVI-lea, la aniversarea a 900 de ani de la recunoașterea Ordinului Suveran de Malta. În ziua de 10 februarie 2013, Principesa Moștenitoare și cu mine am fost primiți la Palatul Buckingham de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul unei vizite de cinci zile în Anglia. În zilele de 20-22 martie 2013, am reprezentat Casa Regală a României la Salonul de carte de la Paris, unde România a fost invitat de onoare. În zilele de 9-11 aprilie, Principesa Moștenitoare și cu mine am reprezentat România la Summit-ul Eurasiatic Marmara de la Istanbul, ediția a XVI-a. În perioada 22-27 aprilie, Principesa Moștenitoare și cu mine am vizitat Statele Unite ale Americii. În zilele de 25 și 26 mai, Principesa Moștenitoare și cu mine am vizitat Serbia, unde am luat parte la ceremoniile de Stat pentru repatrierea rămășițelor pământești ale Regelui Petru al II-lea, Reginei Alexandra și Reginei Maria ai Iugoslaviei. În zilele de 2-8 iunie 2013, Principesa Moștenitoare și cu mine am făcut o vizită la Londra și Windsor, în care ne-am întâlnit cu Principele de Wales. În zilele de 6 și 7 iulie 2013, Principesa Moștenitoare Margareta și cu mine am vizitat Landul Baden-Württemberg din Germania, pentru a participa la aniversarea a 80 de ani a ASR Maximilian al II-lea, Markgraf de Baden.

De asemenea, în zilele de 17 și 18 iulie 2013, am comemorat 75 de ani de la moartea Reginei Maria a României la Domeniul Regal de la Balcic (Bulgaria), într-o vizită privată alături de Regele Simeon al II-lea și Regina Margareta ai bulgarilor.

Ducele de Bavaria s-a născut la München, în ziua de 14 iulie 1933, și este fiul Ducelui Albrecht (1905-1996) și al Ducesei Maria (1904-1969) ai Bavariei. Alteța Sa Regală Principele Franz a devenit șeful Familiei Regale de Bavaria și Duce al Bavariei în ziua de 8 iulie 1996, la moartea tatălui său.

Printre nenumăratele sale acțiuni științifice, educaționale și de binefacere se numără și susținerea unor proiecte caritabile în România.

Principesa Moștenitoare și cu mine suntem bucuroși să fim alături de Ducele de Bavaria cu această fericită ocazie. Palatul Nymphenburg este una dintre cele mai valoroase construcții europene existente astăzi, iar Alteța Sa Regală, de jure Rege al Bavariei, este o personalitate profund respectată și admirată de societatea bavareză și de autoritățile politice ale landului.

Ceremonia de sărbătorire a Ducelui de Bavaria va avea loc sâmbătă, 20 iulie 2013, la ora 13, la Palatul Nymphenburg.

10 comentarii

 1. Cerasela Platz says:

  La Multi Ani, Inaltimii Sale, Ducele de Bavaria !

 2. Roxana Gabriela Mateescu says:

  LA MULTI ANI, CU MULTA SANATATE !

 3. Felicitări pe Facebook pentru Ducele de Bavaria (I) says:

  Stoica Rodica Sir!HAPPY BIRTH DAY!
  #
  Sanda Florentina Popa Many Happy Returns of the Day…! Long Live the Duke…!
  #
  Tudor Valentin Sir!HAPPY BIRTH DAY! Good health and long life you want. Regards Valentin from Romania.

 4. Felicitări pe Facebook pentru Ducele de Bavaria (II) says:

  Draghia Maria Sa traiasca frumos!!
  #
  Camelia Elena Radac Arata mult mai tinar de 80 de ani, multa sanatate ii dorim!
  #
  Elisabeta Poplicean Nobletea da stralucire chipului.La multi ani!
  #
  Venika Ro LA MULTI ANI !!!
  #
  Brezeanu Schengen Manuela Maria La Multi Ani !
  #

 5. Alexandru - Grigore PISOSCHI says:

  LA MULTI ANI CU SANATATE ASR PRINCIPELUI FRANZ DUCE AL BAVARIEI !
  Adriana si Alexandru-Grigore Pisoschi

 6. Herzliche Glückwünsche, Gesundheit, Zufriedenheit und glück sowohl alles erdenklich Giute zum 80. Geburtstag S.M. Herzog Franz von Bayern
  Herzlichst,
  Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germany-

 7. Cristian Badea says:

  La multi ani Altetei Sale Regale Principele Franz!

  Am vizitat acum 3 ani frumosul palat Nymphenburg.
  In parcul palatului am fost atacat de o lebada lezata de insistenta cu care ii fotografiam suratele.

  Este minunat sa aflu ca palatul nu este numai un muzeu ci un palat in adevaratul sens al cuvantului, destinat ceremoniilor regale.

 8. Cristina-Adriana Popescu says:

  Alteta Voastra, va uram sa petreceti cu bine aceste zile in Germania si sa transmiteti Altetei Sale Regale Principelui Franz, duce al Bavariei : “Alles Gute zum Geburtstag!”

 9. […] Bavaria, Renania de Nord-Westfalia, Hessa și Brandenburg (2003, 2006, 2008, 2009, 2011, 2013, 2014, 2016). ASR Principesa Maria a efectuat o vizită cu caracter public în Landul […]

 10. […] și ASR au luat parte la sărbătorirea ducelui la împlinirea vârstei de 80 de ani, în ziua de 14 iulie 2013, la München. De asemenea, MS și ASR s-au reîntâlnit cu Ducele de Bavaria în luna mai 2023, la […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50972804
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate