Concertul regal caritabil 2019, la Ateneul Român

Vineri, 25 octombrie 2019, Fundația Regală Margareta a României a organizat, ca în fiecare an, concertul de la Ateneul Român, de ziua de naștere a Regelui Mihai I. Concertul are scop caritabil și este consacrat strângerii de fonduri pentru programul  Tinere Talente.

În cadrul galei anului 2019, au evoluat soprana Cellia Costea și tenorul Teodor Ilincăi, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, aflat la pupitrul Orchestrei Române de Tineret.

Spectacolul s-a bucurat de un mare succes și de prezența unul foarte numeros public. Au fost interpretate lucrări celebre din creația lui Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Ruggero Leoncavallo, Pietro Mascagni, Alfredo Catalani și Umberto Giordano.

La sfârșitul spectacolului, Majestatea Sa Margareta și Familia Regală, alături de reprezentanții fundației, de voluntari, de sponsori și de susținătorii organizației, au putut admira lucrări ale artiștilor plastici tineri, expuse toate în Foaierul Ateneului Român. Majestatea Sa a discutat cu tinerii sculptori, pictori, designeri și maeștri sticlari despre lucrările lor și despre experiențele dobândite în timpul bursei de studii primită de la fundație.

©Daniel Angelescu – Casa Majestății Sale Custodele Coroanei

5 comentarii

 1. Viorica Mwais says:

  Pretuire si sustinere!
  .
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2364&v=NYjbLsOngtU
  .
  Doamne ajuta!

 2. Liliana Sora says:

  Omagiu prin muzică , pentru că ” muzica educă dragostea pentru frumos” şi ” …este unicul exemplu despre ce ar fi putut fi comunicarea dintre suflete, dacă nu ar fi fost inventat limbajul , formarea cuvintelor, analiza ideilor ”
  Toată stima şi consideraţia, toată admiraţia şi preţuirea pentru Familia Regală care, prin tot ceea ce face, cultivă grija şi respectul pentru om şi ”trăieşte în adorarea constantă a binelui suprem.”

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Acest Concert Caritabil care, de multi ani, nu doar ca ne reaminteste tuturor ziua de nastere a Majestatii Sale Regeluji Mihai dar, inca de la prima sa editie, este menit a strange fonduri pentru tinerii foarte merituosi – dar lipsiti de mijloace materiale penru a evolua in cariera – din diverse ramuri ale artei muzicale si ale celor vizuale (pictura, sculptura, grafica, ceramica, textile, etc), tineri cuprinsi in ceea ce Fundatia Regala Margareta numeste “Tinere Talente”. Este doar o parte din activitatea extinsa a Fundatiei Regale Margareta (fundatie care deja a implinit treizeci de ani de la infiintare), care duce cu mult profesionalism un permanent efort de sustinere a celor in nevoie, fie ei copii, tineri sau varstnici.

  Felicitari Majestatii Sale si Fundatiei Regale pentru succesul extraordinar si mereu ascendent al acestei activitati !

 4. Viorica Mwais says:

  Excelenta romaneasca – 2019 – promovata in onorabila legitimitate/normalitate Regala romana!

 5. […] al 12-lea an, concertul caritabil organizat de Fundaţia Regală Margareta a României la Ateneul Român a strâns 170 000 euro […]

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411255
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate