Ora Regelui CCCLXII

 

Televiziunea Română a transmis sâmbătă, 26 octombrie 2019, a trei sute șaizeci și doua ediție a emisiunii “Ora Regelui”.

În premieră națională, la ”Ora Regelui”, a difuzat ultimul interviu pe care l-a acordat Regele Mihai I. Filmarea a fost realizată în anul 2011, la Aubonne, în Elveția, cu trei ani înainte de retragerea din viața publică a regelui. Regele Mihai povestește despre eroismul tuturor forțelor, aviație, marină și terestre, în teatrele de război din Frontul de Est. Suveranul evocă amintiri despre instrucția sa, despre câteva personalități care deja au intrat în istorie, dar face și o trimitere către tradiție și educație, pilon necesar dezvoltării și supraviețuirii României ca țară și națiune.

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

 

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    “Ora Regelui”, oaza noastra unde ne adapan insetati la fantana adevarului istoric, sursa binecuvantata de informatii netrucate, bucuria noastra din fiecare sambata. De data aceasta, bucuria ne este dublata de ascultarea si vizionarea in premiera (asa ni s-a spus la TVR) a ultimului interviu pe care iubitul nostru Rege Mihai l-a acordat excelentului realizator de televiziune Bogdan Serban-Iancu – caruia ii multumim, atat lui cat si doamnei Lidia Voicu, producator al editiei – .

    Astazi, Vineri 25 octombrie, Regele Mihai ar fi implinit 98 de ani. Mi-as fi dorit mult sa mai pot spune “La Multi Ani, Majestate ! Va iu-bim !” (asa cum striga multimea in fata hotelului Continental si la Biserica Sf. Gheorghe in 1992). Asta insa ca prim gand, pentru ca in secunda urmatoare realitatea se revarsa peste gandul meu si imi re-aminteste ca in curand, la 5 decembrie, se vor implini doi ani de cand……

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49635685
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate