Învestituri regale la Sala Tronului, octombrie 2019

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a conferit, ca în fiecare an, în ziua de naștere a Regelui Mihai I, decorații regale unor personalități și instituții din România. Au fost prezenți Altețele Lor Regale Principele Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria, reprezentanți ai Instituției Președintelui României, Senatului României, Ministerului Apărării Naționale, șefii misiunilor diplomatice ale Elveției și Austriei, personalități din societatea civilă.

În această sesiune de învestituri cu ordine și decorații dinastice, au fost distinse următoarele personalități și instituții:

Profesorul universitar Daniel Şandru a primit Medalia Regală pentru Loialitate.

Crucea Casei Regale a României a fost conferită Colegiului Naţional Ion Maiorescu (Giurgiu), Colegiului Naţional Matei Basarab (Bucureşti), Colegiului Naţional Petru Rareş (Piatra Neamţ), Universităţii de Vest din Timişoara, Colegiului Naţional Vlaicu Vodă (Curtea de Argeş), Colegiului Naţional Constantin Diaconovici Loga (Timişoara) și Teatrului Naţional Radu Stanca (Sibiu).

Dl Traian Sârcă, cancelarul Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei, a fost distins cu gradul de Ofiţer al Ordinului Coroana României.

Prestigioasa Decoraţie Regală Nihil Sine Deo a revenit senatorului Iulia Scântei, domnului Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi, Universităţii Naţionale de Apărare Carol I, Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti și Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa (Iaşi).

©Daniel Angelescu – Casa Majestății Sale

4 comentarii

  1. Porosnicu Gianina Vera says:

    Calde aprecieri pentru remarcabila distincție transmit domnului primar al Iașului, Mihai Chirica. Recunoașterea meritelor domniei sale înseamnă pentru noi toți, ieșenii, un nemăsurat dar în ochii întregii țări. Vă felicit, domnule primar Mihai Chirica!

  2. […] În cadrul aceleiași ceremonii, au mai fost oferite distincții și altori instituții prestigioase din domeniul învățământului universitar și preuniversitar, dar și unor personalități ale vieții publice românești, care prin evoluțiile și meritele lor formează coloane esențiale ale evoluției de prestigiu în viața publică a României (detalii în relatarea evenimentului https://www.romaniaregala.ro/jurnal/decoratii-conferite-de-majestatea-sa-la-palatul-regal/). […]

  3. […] înființare a UVT, iar momentul a fost marcat cum nu se poate mai inspirat, la Palatul Elisabeta. În cadrul unei ceremonii oficiale, Universitatea de Vest a primit Crucea Casei Regale a […]

  4. […] Sala Tronului a Palatului Regal din Calea Victoriei a găzduit ceremoniile care sunt o tradiție în ziua de naştere a Regelui Mihai. Au fost conferite decorații și certificate de furnizor regal. Cel mai frumos dar de anul acesta oferit de Familia Regală au fost bursele “Regele Mihai I” și “Regina Ana”. Patru tineri, doi din București și doi din Chișinău, le-au primit, simbolizând unirea. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50973191
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate