Cinci ani de la trecerea la Domnul a Regelui Mihai

Luni, 5 decembrie 2022, la Catedrala Patriarhală a avut loc o slujbă de pomenire oficiată de Preasfinția Sa Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam, Secretarul Sfântului Sinod, la împlinirea a cinci ani de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I. Suveranul a decedat în ziua de 5 decembrie 2017.

Parastasul, care a avut loc într-un cadru de familie, a reunit în rugăciune pe Majestatea Sa Custodele Coroanei și pe Principele Consort, alături de Principesa Sofia și Principesa Maria.

La slujbă au fost prezenți membri ai Casei Majestății Sale.

Funeraliile Regelui Mihai au avut loc în ziua de 16 decembrie 2017. Catedrala Patriarhală a fost locul în care s-a desfășurat slujba de înmormântare a Regelui Mihai, oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, având alături importanți membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

https://twitter.com/BasilicaPhotos/status/1599757984502059008?s=20&t=SH4I7fQqIPtrOjA5W3mVkg

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

4 comentarii

 1. Liliana Sora says:

  Majestatea Sa Regele Mihai n-a murit, s-a preschimbat în înger, şi de acolo de sus, dintre stele, veghează pe toţi cei care l-au iubit şi nu – l vor uita niciodată ! Pios omagiu și recunoștință, pomenire şi lumină veşnică ! Dumnezeu să – l odihnească în pace !

 2. Popescu Purcel Carmen says:

  Pios omagiu,neuitare si lumina vesnica,
  pentru Majestatea Sa ,Regele Mihai I !
  Dumnezeu sa- l aiba in paza !

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Pioasa pastrare in memoria noastra fie mereu amintirea sfanta a Celui care vesnic va fi pentru noi si pentru istoria Romaniei bunul, blandul si de tara iubitorul Rege al nostru Mihai I !

  Toti romanii, dar mai ales cei care nu ne-qm pierdut busola, care punem pret si respectam adevaratele valori ale neamului, vom transmite urmasilor nostri dragostea si respectul nostru pentru Regele Mihai, dar si pentru Regina noastra Margareta, Cea pe care Regele Mihai a destinat-O a-i fi urmasa si continuatoare a mostenirii sacre a Coroanei Romane, asa cum a fost lasata de intemeietorul Dinastiei, Regele Carol I.

 4. […] întreaga viață a Regelui Mihai, ceremonia oficiată la Catedrala Patriarhală, la cinci ani de la trecerea sa în veșnicie, a fost emoționantă și […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50900015
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate