Ora Regelui (523)

Prima ediție Ora Regelui a anului 2023 * Emisiunea a debutat în anul 2012 * De atunci și până acum, au fost transmise 522 de emisiuni

Sâmbătă, 7 ianuarie 2023, TVR Internațional 16.30 * Joi, 12 ianuarie 2023, TVR Moldova ora 16.05

După povestea parfumului Reginei Maria, în ”Ora Regelui”, dezvăluim alte pagini din istoria fascinantului accesoriu nevăzut.

Colecțiile de documente, însemnările regilor României, dar și fotografiile de artă din zilele noastre au atras publicul la Târgul de Carte Gaudeamus.

”Căderea Cortinei de Fier peste România: 75 de ani de la abdicarea forțată a Regelui Mihai I’’ a fost tema dezbaterii organizate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Precum întreaga viață a Regelui Mihai, ceremonia oficiată la Catedrala Patriarhală, la cinci ani de la trecerea sa în veșnicie, a fost emoționantă și discretă.

Seara Corpului Diplomatic, una dintre primele tradiții pe care le-a reluat Regele Mihai, după căderea dictaturii comuniste, a avut loc în Sala Tronului de la Palatul Regal.

La Muzeul Naţional Cotroceni este deschisă o expoziţie inedită care celebrează centenarul Încoronării Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria.

Preocuparea pentru ajutorarea semenilor a adus împreună la Palatul Elisabeta, pe parcursul mai multor zile, Familia Regală, diplomați ai Ordinului Suveran de Malta, înalte oficialități și membri ai unor asociații civile.

Reluarea ediției din 17 decembrie 2022

Redactori: Adelina Dumitrescu, Diana Ilica / Realizator Camelia Csiki / Producător Lidia Voicu

3 comentarii

 1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Voi urmări, așa ca întotdeauna, cu mare plăcere și interes.Trăiască M.S. Margareta Regina Românilor ! Nihil Sine Deo !

 2. Ioana Bogdan says:

  Tvr 1 este foarte corect! ba un meci, ba in memoriam si toate in timpul in care este programata Ora Regelui!. Corectitudine post comunista!

 3. Am urmărit, așa ca întotdeauna,emisiunea Ora regelui cu mare plăcere și interes……
  Trăiască
  M.S. Margareta a Romäniei Regina Românilor
  ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50386364
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate