Ora Regelui, ediția nr. 1

Un eveniment gazetăresc fără precedent debutează astăzi, sâmbătă, 7 iulie 2012, la ora 13.

TVR1, postul principal al Televiziunii naționale, va transmite prima emisiune cu numele “Ora Regelui“. Programul va avea caracter săptămânal și va fi realizat, alternativ, de Marilena Rotaru, Camelia Csiki și Bogdan Șerban-Iancu.

“Ora Regelui” va fi o emisiune care va reflecta prezentul românesc prin prisma valorilor și principiilor Coroanei. Ea va cuprinde dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituționale, toate din perspectiva reprezentării statale și a intereselor fundamentale românești.

Vor fi prezentate imagini de arhivă despre toți regii și reginele României, începând cu Regele Carol I și Regina Elisabeta. Vor apărea în emisiune oameni de știință, de artă, diplomați, scriitori precum și analiști români și străini.

Vor fi prezentate evenimente ale Casei Regale relevante pentru profesiile din România și pentru comunitățile locale ale țării. Vor fi ilustrate cele mai semnificative și mai prestigioase prezențe regale românești în capitalele lumii.

Niciodată până astăzi nu a existat o emisiune săptămânală de televiziune care să vorbească despre Instituția Coroanei și rolul ei în prezentul românesc. Desigur, emisiunea este un act de curaj și de patriotism. Cinste celor care au avut această inițiativă nobilă!

Sper ca un număr cât mai mare de români să privească emisiunea, săptămână de săptămână. Iar Internetul ar trebui să devină un loc de întâlnire al celor care sunt interesați de “Ora Regelui”.

Vă invit să fiți în fața televizoarelor sâmbătă, la ora 13, pentru 60 de minute. Și să fiți cu inima alături de Camelia Csiki și de echipa de realizatori, care au emoții pentru enorma responsabilitate de a fi autorii primei emisiuni “Ora Regelui”.

Începând de astăzi, a fost deschisă pe Facebook o pagină de dialog pentru toți privitorii și iubitorii emisiunii “Ora Regelui“.

Toți cei care citesc aceste rânduri sunt încurajați să-și spună părerea despre temele emisiunii, să ofere idei, să exprime puncte de vedere sau simțăminte legate de “Ora Regelui”. Cu cât emisiunea va avea mai mulți susținători pe Internet, cu atât va fi mai durabilă.

1 comentariu

  1. […] ediție Ora Regelui a anului 2023 * Emisiunea a debutat în anul 2012 * De atunci și până acum, au fost transmise 522 de […]

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48440676
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate